fbpx

Stilske vježbe izvedene u Pragu i Bratislavi!

Kulturni događaj…

Pero Kvrgić, Lela Margitić i Marko Torjanac gostovali su u Pragu na radiju Slobodna Europa

Stilske vježbeKultna predstava ‘Stilske vježbe‘ gostovala je prošli tjedan u Pragu i Bratislavi i pred prepunim dvoranama izazvala oduševljenje više stotina posjetitelja.
Domaćini ovog gostovanja bili su Udruga Lastavica iz Praga, koja je prošle godine omogućila prevođenje sabranih Krležinih djela na češki te hrvatska veleposlanstva u Pragu i Bratislavi uz sudjelovanje Zaklade Hrvatska kuća.
Bio je to jedinstven kulturni događaj jer su ‘Stilske vježbe’, kako kažu domaćini, izazvale najveći interes za neko hrvatsko kulturno događanje u tim zemljama.
Stilske vježbePero Kvrgić, Lela Margitić i Marko Torjanac gostovali su u Pragu na radiju Slobodna Europa te su posjetili i nekoliko kazališta u gradu tek malo većem od Zagreba kojih ima sto pedeset.  Predstavu je pogledao i ugledni hrvatski redatelj s praškom adresom Lordan Zafranović i zagrebački glumac Slobodan Milovanović, a gledatelje su prije predstava pozdravili veleposlanici RH u Češkoj Ines Troha Brdar i u Bratislavi mr.sc. Jakša Muljačić.
U Bratislavi je predstava izvedena u kultnom GUnaGU teatru u staroj jezgri grada, a u Pragu u Velikoj dvorani znamenite Praške knjižnice.

Foto: Planet Art, Press