fbpx

Terakota dječak u režiji Ivice Šimića premijerno u Kini!

Meriton…

Ivica Šimić, Terakota dječak, Vitomira LončarU subotu 7. svibnja, u gradu Xi’anu u Kini, u kazalištu za djecu i mlade ‘Meriton’ premijerno će se izvesti predstava ‘Terakota dječak‘ autorice Maje Hrgović, u režiji Ivice Šimića i produkciji Jessice Zhou, direktorice kazališta ‘Meriton‘.
Igor Karlić, hrvatski skladatelj, napisao je originalnu glazbu za ovu predstavu te je također važan dio autorskoga tima sačinjenog od hrvatskih i kineskih umjetnika.
U predstavi (namjenjenoj djeci od 7 godina na više), sudjeluju mladi plesači i glumci, studenti umjetničkih škola u Xi’anu.
Ivica Simic, Vitomira LoncarSpektakularna Šimićeva predstava objedinjuje kinesku tradiciju, kulturnu povijest i mitologiju sa suvremenim životom djece i mladih u Kini, a također problematizira odnos mladih prema vlastitoj prošlosti. Hrgović i Šimić kroz ovu zahtjevnu produkciju govore o nekritičkom prihvaćanju sadašnjosti, o negativnim utjecajima globalizacije kao i posljedicama fizičkog i duhovnog zagađenja na život djece i mladih.
Terakota dječak‘Terakota dječak’ priča je o dječaku koji je u potrazi za svojim identitetom, a govori o mladim ljudima koji su u procijepu između prošlosti i sadašnjosti. Kroz niz susreta s kineskim mitološkim bićima te „herojim“ suvremenosti, suprostavljajući se staromodnom sustavu i materijalističkom okruženju, dječak će se izboriti za svoj glas i svoje vlastito lice te poziva i druge vojnike od terakote da krenu njegovim putem.
Nakon premijerne izvedbe produkcija će postati dijelom stalnog programa matičnoga kazališta u kulturnom kompleksu «Da Hua 1935», a od jeseni kreće na lokalna i međunarodna gostovanja.
Praizvebi ‘Terakota dječaka‘ nazočit će i izaslanstvo Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kini predvođeno veleposlanikom Nebojšom Koharevićem.
U rujnu ove godine, Ivica Šimić postaje umjetničkim direktorom kazališta Meriton u Xi’anu pa uskoro možemo očekivati i nove predstave ovoga kazališta na kojima će, kao i na predstavi ‘Terakota dječak’, sudjelovati i hrvatski umjetnici.

Foto: Press