fbpx

Premijera: ‘Puž’ Maje Hrgović u režiji Staše Zurovca!

Mala scena…

Puž– Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo, ali istina je da brzina i nije tako važna. Velike stvari u životu najbrže se rade polako. Ovo je predstava o dječaku čiji je svijet čaroban, raskošan i pun divnih, sporo dozrijevajućih plodova. Ovo je predstava o dječaku kojemu se nije žurilo – rekla je Maja Hrgović o svom prvom tekstu pisanom za kazalište.
Prva premijera Male scene u 2016. godini praizvedba je predstave za djecu od 3 do 9 godina našeg poznatog redatelja i koreografa Staše Zurovca. Tekst za predstavu ‘Puž‘ Maja Hrgović napisala je po narudžbi, a Staša Zurovac, koji kao i Hrgović prvi puta surađuje s Malom scenom, osmislio je sa svojim stalnim timom priču o dječaku Ivanu koji je malo sporiji od svoje sestre Nore. Kostimografkinja je Bjanka Adžić Urslov Puž(Ljubljana, Slovenija), skladatelj Marjan Nećak (Skopje, Makedonija), scenograf Žorž Draušnik te fotograf Miro Martinić. Oblikovanje svjetla osmislila je stalna suradnica Male scene Željka Fabijanić Šaravanja, likovno oblikovanje napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, predstavu je producirala Vitomira Lončar, a pomoćnica kostimografkinje je Ani Adulmar.
U predstavi igraju mladi umjetnici odabrani na audiciji tijekom jeseni 2015.: Sanja Milardović (Nora i Svraka) i Paško Vukasović (Ivan) te Mateja Majerle (Mama, Svraka, Medo i Vještica), koju publika Male scene već poznaje iz predstava ‘Ne, ti ne!’ i ‘Priča o zvuku’.
Predstava je na programu je Male scene već od 30. siječnja 2016. u 17,00 sati, a sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH te uz podršku sponzora Delloitte.

Foto: Press