fbpx

40 fenomenalnih godina Prljavo kazalište obilježava turnejom po Australiji i Americi!

Turneja…

Prljavo kazališteJedan od najdugovječnijih i omiljenih rock bendova svih generacija Prljavo kazalište, obilježava veliki jubilej – 40 godina na glazbenoj sceni. Takva obljetnica, zaslužila je spektakularnu proslavu, a što je bolje od onoga u čemu su Prljavci najbolji, live koncerata.
Četiri desetljeća druženja i strasti koja ne jenjava, sa svojom će publikom svih generacija, Prljavo kazalište proslaviti serijom vrhunskih koncerata, odnosno turnejama po Australiji, te Americi i Kanadi.
Njihovi nastupi i dalje su najiščekivaniji događaji, jer svaki izlazak na pozornicu Mladena Bodaleca, Jasenka Houre i društva, dojmljiva je priča koju treba proživjeti. Žestoki i prepoznatljivi zvuk, kao i odlična svirka očekuje vas u narednim danima i tjednima u sljedećim gradovima:
Prljavo kazališteGlazbena karavana počinje 07.02. u Sloveniji, odnosno Ptuju i tamošnjoj karnevalskoj dvorani. Dva dana kasnije 09.02., održat će veliki Valentinovski koncert u Osijeku, u dvorani Gradski vrt. Prigoda je to da Prljavci na neki način nastave cijeli niz nezaboravnih nastupa u Osijeku, od dvorane na Zrinjevcu, Copacabani ili Trgu Ante Starčevića, gdje su uvijek priredili nezaboravne večeri pravog rock`n`rolla. Ulaznice za osječki koncert potražite putem sustava ticketshop.hr.
Šestodnevna turneja po Australiji, rezervirana je od 15. do 24.02., a iz dana u dan, Prljavci će nastupati u najuglednijim koncertnim prostorima, najvećih gradova, 15.02. Pertha, 16.02. i 22.02. Melbournea, 17.02. Brisbanea, 23.02. Adelaide i 24.02. Sydneya.
Svaki novi koncert legendarnih Prljavaca, bit će prava retrospektiva njihovog stvaralaštva, protkana bezbrojnim megahtovima koji i danas kao magnet privlače fanove. Odlična vibra i žar s kojim nastupaju ne blijede, fanovi to prepoznaju i obožavaju, pa su i dalje jedan od najtraženijih bandova. Dokaz tome je i velika turneja po Americi i Kanadi, koja ih očekuje od 27.04. do 06.05., a uključuje niz gradova od Toronta, Vancouvera, preko New Yorka, L.A. i San Josea.

07.02. Slovenija, Ptuj, karnevalska dvorana
09.02. Hrvatska, Osijek, dvorana Gradski vrt
15.02. Australija, Perth, Rosemount Hotel, Perth TBA
16.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music
17.02. Brisbane, Woolly Mammoth
22.02. Melbourne, Max Watt’s House of Music
23.02. Adelaide, Fowlers Live
24.02. Sydney, Max Watt’s House of Music
27.04. Kanada, Toronto, Phoenix Concert Theatre
29.04. Amerika, New York, The Cutting Room
04.05. Amerika, Los Angeles
05.05. Amerika, San Jose
06.05. Kanada, Vancouver

Svi koncerti ujedno su i odlična prigoda za promociju ultimativne zbirke ključnih pjesama Prljavog kazališta ‘Antologija’ u izdanju Suzy/Hit Recordsa, izdane u povodu četiri desetljeća glazbenog djelovanja.

Foto: Press