fbpx

Potpisan ugovor za snimanje filma General, priče o životnome putu generala Ante Gotovine

Zagreb…

HRT i Kiklop film potpisali ugovor o snimanju igranoga filma i televizijske serije o generalu Anti Gotovini

General– Vjerujem kako će to biti jedna od uspješnih serija Hrvatske radiotelevizije, a kako je to serija i o Domovinskome ratu, upravo je Hrvatska radiotelevizija najpozvanija za provedbu takva projekta jer je javni servis i jer je i sama sudjelovala u Domovinskome ratu. Brojni njezini zaposlenici izgubili su život, tako da je ova serija na neki način posvećena i njima – rekao je Andrija Vrdoljak.
Na Hrvatskoj radioteleviziji potpisan je ugovor o snimanju igranoga filma i televizijske serije General, priče o životnome putu generala Ante Gotovine, koju će zajedno ostvariti Hrvatska radiotelevizija i produkcijska kuća Kiklop film.
Uime Hrvatske radiotelevizije ugovor je potpisao vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Siniša Kovačić, a uime Kiklop filma producent Andrija Vrdoljak. Igrani film i televizijska serija o generalu Anti Gotovini snimat će se prema scenariju Antuna Vrdoljaka nastalome na temelju knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general.
General– Kad sam preuzimao dužnost vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, ovaj projekt iz nekoga razloga nije bio među najvažnijima, no na prvim sastancima odlučili smo to promijeniti. Ovo nam je iznimno važan projekt – vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Siniša Kovačić i izrazio mišljenje da će General biti jako dobro prihvaćen kod publike jer iza scenarija i režije stoji jak autorski tim koji je već realizirao brojne uspješnice – filmove i serije.
Producent filma Andrija Vrdoljak izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te dodao kako je riječ o vrlo opsežnome projektu na čiji se početak čekalo tri godine. Serija će imati osam epizoda.
General– Na ideju o filmu došao sam kad je uhićen jer sam naivno vjerovao da mu se tako može pomoći. To je naravno bilo naivno jer oni koji su mu mogli pomoći to nisu htjeli, no film ne govori o tome. Ono što mi je na srcu je Domovinski rat u kojem sam i sam sudjelovao, pa mi je stalo do toga da se to napravi onako kako je doista bilo. Htio bih napraviti uspomenu na jednoga sjajnog čovjeka – rekao je Antun Vrdoljak.
Scenarist i redatelj Antun Vrdoljak rekao je kako film General proizlazi iz njegova prijateljstva s generalom Gotovinom te iz generalova čestitoga i zanimljivoga života i osebujnoga vremena.
U projektu će sudjelovati brojni poznati glumci, a na današnjoj početnoj konferenciji za novinare sudjelovali su Nataša Janjić, Tarik Filipović i Goran Navojec.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press