fbpx

Vanna: To će biti kruna moje izvedbene karijere!

Zagrebačka filharmonija..

Glazbenica je za portal Scena.hr otkrila kako se priprema za koncert sa ‘Zagrebačkom filharmonijom’, svoje strepnje te koliko joj je glazba važna u životu

Vanna, Andrija Vrdoljak– Nema boljeg proizvođača glazbe u ovoj zemlji od ‘Zagrebačke filharmonije‘. Oduševljena sam, ali i strepim. Samo mogu sebe uvjeravati da će to biti tako kako ja čujem u svojoj glavi kad se to preseli na note. I kad oni to tako odsviraju, pjesme će dobiti takvu dimenziju koju zapravo zaslužuju – otkrila je glazbenica za portal Scena.hr. Ivana Vrdoljak Vanna jučer je bila na svečanom koncertu otvorenja jubilarne 145. sezone ‘Zagrebačke filharmonije’. Glazbenica se raduje što će 20. studenog nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Orkestrom će ravnati maestro Zdravko Šljivac. Aranžmane za pjesme napravit će glazbeni aranžeri; Ante Gelo, Goran Kovačić, Ivan Popeskić, Olja Dešić i Filip Šljivac. Vanna kaže da je napravila odabir pjesama koje zaslužuju biti odsvirane u ovakvom aranžmanu.

“Glazba mi je možda čak i pretjerano bitna”
– Neke su nastale davno i možda malo čak i zapostavljene jer nisu imale gdje biti svirane, a neke su toliko često svirane da im moramo im dati novo ruho – naglasila je. Vanni je glazba izuzetno važna u životu.
Vanna Vrdoljak– Meni je glazba možda čak i pretjerano bitna. Ne znam je li to za svakodnevni život uopće dobro. Vjerojatno nije jer uzima jako puno vremena. Vodi me u ta neka stanja maštanja i fantaziranja koja su uglavnom i nerealna, ali meni je to ‘mrak’. Ja bez toga ne znam, tako da je ovo kruna moje izvedbene karijere, ne mogu reći umjetničke jer to znači i rađanje pjesama itd.. Ali što se tiče same izvedbe, vjerojatno neću moći bolje od toga –  rekla je Vanna te otkrila kako izgleda kad zapjeva u svom domu.

Vanna Vrdoljak, Andrija Vrdoljak“Djeca nemaju iluziju o glazbi jer vide da je to svakodnevna bitka”
– Stalno si pjevam u glavi. Ne pjevam dok kuham, ni pod tušem, ali pjevam kad sam sama kod kuće. Imam dosta zgodan prostor u kući i onda dosta dobro ‘orim’, ali zatvorim sve prozore da me susjedi ne slušaju u fazi vježbanja, to mi je neugodno – uz osmijeh je ispričala Vanna. Suprug i djeca su joj velika podrška u karijeri.
– Djeca znaju da sam zaljubljenik u glazbu. Vide me u situacijama kad ‘cmizdrim’ na neku pjesmu, ali vide da mi je to i posao. O glazbi nemaju iluzije jer vide da je to  svakodnevna bitka – kazala je Vanna.

Foto: Prisk