fbpx

Krešo Beljak svečano otvorio jahališnu arenu u Samoboru

Samobor…

Krešo Beljak– Želja nam je da jahački sport u Hrvatskoj podignemo na najvišu razinu. Preduvjet za to je ovako uređena jahališna arena, izrađena po Ebe&Flut sistemu. U arenu je ugrađeno preko 5 kilometara cijevi za dovod i odvod vode, 250 kamiona specijalnog kvarcnog pjeska, a sama veličina jahališta je oko 5.000 m2. Nama je cilj da Samobor, postane centar konjičkog sporta u Hrvatskoj, gdje ćemo mi održavati međunarodne turnire koji će se u budućnosti bodovati za Grand prix – istaknuo je Franjo Koletić prilikom otvaranja arene.
Samoborski gradonačelnik Krešo Beljak svečano je presjekao vrpcu na otvaranju jahališne arene u Samoboru. Na otvaranju su nazočili predstavnici samoborskog i županijskog sportskog saveza, djelatnici grada Samobora i brojni drugi. Samoborski župnik Davor Štuljan posvetio je arenu i zaželio puno uspjeha domaćinima i budućim korisnicima arene.
Na svečanom otvaranju sudjelovala je i udruga ETNO-FLETNO s kraćim programom samoborskih tradicijskih pjesama, te Samoborske mažoretkinje. Otvoreno prvenstvo grada Samobora u preponskom jahanju traje još danas. A na natjecanju, osim domaćih, sudjeluju natjecatelji iz susjednih zemalja: Slovenije, Mađarske, Austrije i Srbije.
Ulaz za sve posjetitelje besplatan!

Foto: Press