fbpx

Lino Červar: Morao sam posegnuti za pojačanjem u obrani

Primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala, rekao je Lino Červar

– Prva izmjena je napravljena zato što nakon utakmice s Japanom, na inzistiranje igrača Cindrića, imali smo razgovor i on je rekao da zbog povrede, zato što je ozlijeđen, ne može više igrati. Ja sam u tom trenutku bio prisiljen da odlučim da umjesto njega dođe igrač Kević. To sam morao zato što mi u kampu gdje se sad nalazimo nemamo zdravstvene ustanove ili ne znam što da možemo nešto bitno promijeniti, nisam imao drugo rješenje. I druga izmjena Šipić – Jaganjac sam napravio zato što sam primijetio u prvoj utakmici da naša obrana nije dobro djelovala i morao sam posegnuti za pojačanjem u obrambenim zadacima, a jednako tako i u poziciji napadača. Pokazalo se da je mali Martinović dobro odigrao i koristim priliku da još jednom mladom igraču omogućim da igra na velikom natjecanju. Prema tome, držim da su ove dvije moje odluke opravdane – rekao je izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar.

Lino Červar

Izbornik hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar, napravio je još jednu izmjenu u hrvatskom sastavu. Nakon odlaska Luke Cindrića i ulaska u zapisnik Janka Kevića, izbornik je odlučio prijaviti Halila Jaganjca umjesto Marina Šipića. Marin Šipić ostaje u Egiptu i nastavlja trenirati s reprezentacijom te je na raspolaganju izborniku u bilo kojem trenutku, ukoliko to bude potrebno.

David Mandic

Utakmica Angole i Hrvatske na rasporedu je danas, 17. siječnja 2021. godine, u 18:00 sati (CET). Prijenos utakmice je na RTL televiziji.

Foto: Press- HRS