fbpx

Hrvatski filmovi na festivalu animiranog filma u Annecyju!

Međunarodni festival…

Festival animiranog filmaNa Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, čije će se 39. izdanje održati od 15. do 20. lipnja 2015. godine, bit će prikazana tri hrvatska naslova. U službenoj konkurenciji kratkometražnih filmova bit će prikazana manjinska koprodukcija Život s Hermanom H. Rottom autorice Chintis Lungren iz Estonije, u konkurenciji diplomskih filmova bit će prikazane Vučje igre redateljice Jelene Oroz, dok će u posebnom programu posvećenom ženama u animaciji biti prikazan film Miramare autorice Michaelle Müller.
Život s Hermanom H. Rottom nastao je u produkciji estonskog Chintis Lungreni Animatsioonstuudia te koprodukciji studija Adriatic Animation iz Pule, Umjetničke organizacije Anima iz Zagreba i danskog GoodJobStudios. Režiju potpisuje Chintis Lungren, scenarij Draško Ivezić i Chintis Lundgren, animaciju Chintis Lundgren, a zvuk Henrik Malmgren. Film govori o Hermanu H. Rottu, štakoru koji živi sam u svom neurednom stanu. Jednog dana mala mačka iz visokog društva vidi pijanog Hermana kako se vraća iz kafića, pomisli kako je šarmantan i odluči se useliti u stan zajedno s njim.
Film Vučje igre redateljice Jelene Oroz govori o tri mala vuka koji zajedno provode kasno poslijepodne. Film je nastao kao diplomski rad na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (ALU), a  Jelena Oroz, uz režiju, potpisuje scenarij, grafiku, animaciju, glazbu i montažu dok je za zvuk zadužen Natko Stipaničev.
Kratkometražni animirani film Miramare švicarske autorice Michaele Müller također je diplomski rad u produkciji Akademije likovnih umjetnosti (ALU), nastao 2009. godine. Film donosi pogled na mediteransku granicu Europe gdje turisti dolaze u potrazi za opuštanjem, a ilegalni se imigranti bore za bolji život. Film je osvojio brojne nagrade, a 2010. godine je prikazan u selekciji Cinéfondation u sklopu službenog programa 63. filmskog festivala u Cannesu te u službenoj konkurenciji kratkometražnih filmova 50. Annecyja.

Foto: Press