Proglašeni pobjednici: Festival glazbe Zagreb 2018.
By redakcija On 6 stu., 2018 At 10:50 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Festival glazbe Zagreb 2018. održan je u nedjelju, 4. studenoga u Lisinskom, a nastupilo je više od 300 izvođača

Festival glazbe ZagrebSvečanom dodjelom nagrada u dvorani Lisinski završeno je Natjecanje pjevačkih zborova i vokalnih sastava organizirano u sklopu događanja Festival glazbe Zagreb 2018. Na dva koncerta održana u sklopu Natjecanja nastupilo je više od 300 izvođača – 12 zbora i vokalnih sastava iz Zagreba i Hrvatske.
Zborovi su se natjecali u pet kategorija – mješoviti zborovi, vokalni sastavi, dječji zborovi i zborovi mladih te slobodno vokalno višeglasje, a njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Josip Jerković, Zdravko Šljivac i Luka Vukšić.
Zlatnu diplomu u kategoriji dječjih zborova osvojio je Dječji zbor Zagrebački anđeli dok je pobjednik P- kategorije – slobodno zborsko višeglasje Čarobna frula. U kategoriji A – mješoviti i muški zborovi zlatne diplome osvojili su Akademski muški zbor FER-a i Pjevački zbor Pravnog fakulteta Capella juris koji je ujedno i pobjednik kategorije s najvišim brojem osvojenih bodova. Odlukom stručnog povjerenstva dodijeljene su još dvije posebne nagrade – sudjelovanje na ovogodišnjem jubilarnom 30. koncertu Božić u Ciboni pripalo je zboru Capella Juris, dok su svi pobjednici kategorija pozvani na koncert Zlatni zborovi koji će se u sklopu Festivala glazbe održati u veljači 2019.
U nastavku Festivala koji i ove godine organiziraju Centar za kulturu i informacije Maksimir i Centar za glazbu Zagreb održat će se i nekoliko koncertnih večeri. Prvi u nizu koncerata bit će u utorak, 13. studenoga u 20 sati kada će se u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati zajednički koncert djece i mladih – SO DO El Sistema Hrvatska, El Sistema Srbija, Kuća dobrih tonova iz Srebrenice, dječji zborovi iz Niša Čarobna nota i Hor Sv. Save, Dječji operni zbor iz Zagreba. Na ovogodišnjem Festivalu koji traje sve do kraja siječnja nastupit će više od 1.000 izvođača na ukupno devet koncerata.
Ulaz ne sve koncerte je slobodan.

Foto: Press

comment closed