fbpx

Uz oduševljenje publike premijerno ‘Evanđelje’ u Bologni

Teatro Comunale…

EvanđeljeNakon Lausanne, Rima i Modene, predstava ‘Evanđelje‘ Pippa Delbona izvedena je premijerno 25. veljače 2016. godine u Teatru Comunale u Bologni – specifičnost je u tome što u ovim izvedbama sudjeluju svi članovi glumačkog ansambla originalno postavljene predstave u Zagrebu u prosincu 2015. u Hrvatskome narodnom kazalištu, uz pratnju orkestra Opere Teatra Comunale.
U nizu izvedaba u siječnju i veljači švicarska i talijanska publika uz sjajne je reakcije dočekala predstavu praizvedenu u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u prosincu 2015. godine. Riječ je o projektu nastalom u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta iz Zagreba i Emilia Romagna Teatro Fondazione te koprodukciji sa švicarskim kazalištem Vidy iz Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens i belgijskim Théâtre de Liege.
EvanđeljeNakon Bologne, Evanđelje se vraća na originalnu scenu – onu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, na kojoj će biti izvedeno od 9. do 12. ožujka, a potom nastavlja turneju po nizu zemalja – iduće destinacije su Rumunjska, Rusija, Poljska, Belgija, Francuska.
Evanđelje izvode članovi ansambla Drame i Baleta zagrebačkoga HNK: Nina Violić, Alma Prica, Mirta Zečević, Zrinka Cvitešić, Tatjana Hrvačić-Gašparac, Franjo Kuhar, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Danijela Zobunđija, kao i članovi Orkestra i Zbora Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Osim njih u projektu sudjeluju članovi kazališne skupine Pippa Delbona.
EvanđeljeRiječ je o refleksivnoj autorskoj predstavi s političkim i dramskim elementima, temeljenoj na autentičnom senzibilitetu Pippa Delbona. Originalnu glazbu skladao je ugledni autor Enzo Avitabile. Predstava se osvrće na one obespravljene i drugačije, ovaj put u svjetlu aktualnih društvenih problema poput egzodusa čitavih naroda koji, bježeći od ratova, tragaju za skloništem na Starome kontinentu.
Nakon premijere, slijede izvedbe 26., 27. i 28. veljače.

Foto: Press