fbpx

Predstava Evanđelje u čuvenom kazalištu Vidy u Lausanni

Švicarska…

Evanđelje

EvanđeljeNakon praizvedbe u Zagrebu, predstava Evanđelje u produkciji Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i Emilia Romagna Teatro Fondazione, koprodukciji sa švicarskim kazalištem Vidy iz Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens i belgijskim Théâtre de Liege, u režiji talijanskoga umjetnika, redatelja i glumca Pippa Delbona bit će premijerno izvedena danas 12. siječnja u Švicarskoj. Kazalište Vidy u Lausanni, inače jedno od najvećih kazališta francuskog Evanđeljegovornog područja uopće, ugostit će Evanđelje od 12. do 16. siječnja. Na čelu spomenutog kazališta je Vincent Baudriller, značajna figura svjetskog kazališta, koji je obnašao funkciju direktora kazališnog festivala u Avignonu dugi niz godina. Pored kreiranja vlastitih projekata, kazalište Vidy velik značaj daje međunarodnim projektima i suradnjama te u skladu s time definira svoj program. Tako su u posljednjih nekoliko godina tamo svoje projekte postavljali renomirani režiseri poput Thomasa Ostermeiera, Stanislasa Nordeya, Falka Richtera i mnogih drugih.
Evanđelje izvode članovi ansambla Drame i Baleta zagrebačkoga HNK: Nina Violić, Alma Prica, Mirta Zečević, Zrinka Cvitešić, Tatjana Hrvačić Gašparac, Franjo Kuhar, Iva Mihalić, Vlasta Ramljak, Danijela Zobunđija, kao i članovi Orkestra i Zbora Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Osim njih u projektu sudjeluju članovi kazališne skupine Pippa Delbona.

Evanđelje

Riječ je o refleksivnoj autorskoj predstavi s političkim i dramskim elementima te autentičnim senzibilitetom Delbona. Originalnu glazbu skladao je renomirani kompozitor Enzo Avitabile i ukazuje na one obespravljene i drugačije, ovaj puta u jeku aktualnih društvenih problema poput egzodusa čitavih naroda koji bježeći od ratova tragaju za skloništem na Starom kontinentu.

Foto: Mara Bratoš