Prijavite se: Otvoren Natječaj – DORA 2020.

Zagreb…

Otvoren Natječaj za DORU 2020., hrvatski izbor predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije

Dora 2020.Hrvatska radiotelevizija (HRT) je danas na svojim mrežnim stranicama raspisala Natječaj za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije – Dora 2020., a koji će nas predstavljati u svibnju 2020. na Pjesmi Eurovizije (Eurosongu) u Rotterdamu u Nizozemskoj.
Natječaj će biti otvoren do 15. prosinca 2019., nakon čega će stručni ocjenjivački sud – sastavljen od predstavnika HRT-a, HDS-a i HGU-a – preslušati sve prispjele skladbe i odabrati 16 najboljih originalnih pjesama i njihovih izvođača, te četiri rezervne skladbe za veliku završnicu Dore 2020.
Na natječaj mogu biti prijavljene samo pjesme koje do Dore 2020. nisu nigdje javno izvedene, a za koje autor i tekstopisac raspolažu pravima prema tekstu natječaja. Prijaviti se mogu i autori koji nisu državljani Republike Hrvatske, no njihove pjesme moraju izvesti hrvatski državljani.
Natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2020. objavljen je na mrežnim stranicama HRT-a, a prijavite se možete na linku.

Foto: Press