fbpx

Saša Božić premijerno u Zagrebu: Born to please!

Teatar &TD…

Saša BožićKazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ispitujući tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike postavio je novi kazališni performans ‘Born to please‘ koji će premijerno biti izveden 21. listopada 2015. godine u Teatru &TD u Zagrebu.
Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanju u novoj kazališnoj predstavi Saše Božića ‘Born to please’. U predstavi se radi o Saša Božićnizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Ova četvorka rođena je da zadovolji i sebe i publiku pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavnjaštva. Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.
‘Born to please’ prva je u nizu kazališnih predstava koje je de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment. Predstava će imati premijernu izvedbu 21.listopada u 20,00 sati i repriznu izvedbu 22.listopada u 20,00 sati u Teatru &TD.
‘Born to please’:
Autorski projekt Saše Božića
U suradnji s izvođačima: Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Marko Jastrevski, Jerko Marčić
Kostimi i scena: Zdravka Ivandija Kirigin
Suradnik za scenski pokret: Ksenija Zec
Svjetlo: Marino Frankola
Ton: Damir Šimunović
Fotografije: Ana Piplica, Zoran Kulušić
Producentica: Andrea Remetin
Produkcija: de facto
Koprodukcija: Sveučilište u Zagrebu, Studentski centar, Kultura promjene, Teatar &TD, Art radionica Lazareti Dubrovnik

Foto: Zoran Kulušić – Press