fbpx

SMALL SIZES BIG LESSONS: Interkulturalne platforme

Teatar Puna kuća…

SMALL SIZES BIG LESSONSTeatar Puna kuća organizira razgovore s umjetnicima iz cijelog svijeta koji se bave kazalištem za djecu i mlade pod nazivom SMALL SIZES BIG LESSONS. Program ima za cilj razviti komunikaciju između umjetnika, roditelja, pedagoga, učitelja i nastavnika kao i šire publike koja želi saznati više o modelima umjetničkog djelovanja u ovoj oblasti. Razgovore uređuje i moderira glumica i umjetnička voditeljica Teatra Puna kuća Svetlana Patafta – poručuju organizatori.
Treći razgovor u ciklusu SMALL SIZES BIG LESSONS možete pogledati u četvrtak, 4. lipnja u 19.00 sati u live programu na Facebook stranici Teatra Puna kuća, a sažetak i na našem portalu.
– Razgovarat ćemo o međunarodnim interkulturalnim platformama, umrežavanju festivala i njihovim novim ulogama u kreiranju programa u odnosu prema nezavisnom sektoru u okviru država u kojima djeluju. Jedna od tema bit će i promišljanje novih strategija razvoja publike, s naglaskom na partnerske odnose s odgojno – obrazovnim ustanovama – vrtićima i školama – najavljuju organizatori.
Gošće:
Bebê De Soares (Chile/Brazil/Germany), plesačica, glumica, redateljica i producentica. Osnivačica AMAZONAS NETWORK, platforme za međunarodnu interkulturalnu suradnju koja povezuje umjetničke organizacije, teatre i festivale iz Čilea, Brazila, Mexico/Argentina, Njemačke, Danske i u oblasti kazališta za djecu i mlade. Članica je Glavnog odbora ASSITEJ-a, međunarodne asocijacije kazališta za djecu i mlade, kao i glavnog odbora IPAY-a, mreže izvedbenih umjetnosti za djecu i mlade u SAD-u.
Cristina Cazzola (Italija), dramaturginja, glumica i producentica. Osnivačica i umjetnička direktorica SEGNI New Generations Festival in Mantova. Kreatorica je i koordinatorica mreže Reazione a catena / Chain reaction koja ima za cilj bolju vidljivost talijanskih festivala u međunarodnom kontekstu. Projekt menadžerica i kreatorica je TEEN, projekta u oblasti razvoja publike u kojem se tinejdžeri uključuju u kazališne umjetničke procese, u kojem su partneri Danska, Norveška, Portugal, Belgija, Španjolska i Velika Britanija.

Foto: Press