fbpx

Elemental je najbolja grupa 2015. godine!

Music pub…

Završena dodjela glazbenih nagrada Music pub za 2015. godinu

Elemental– Je li moguće? Turki, pa kaj je ovo? Hvala svim slušateljima. Moram reći da me ovdje Turki doveo na prevaru, da uručim nagrade Queen of Sabe i The Answer! Vi’š ti tog mačka prepredenog! – rekla je Mirela Priselac Remi.
Danas je na Drugom programu Hrvatskog radija glazbeni urednik i voditelj Zlatko Turkalj Turki dodijelio posljednje glazbene nagrade Music pub za 2015. godinu. Najboljom grupom u protekloj godini proglašen je Elemental. Oni su prošle godine imali dva hita, ‘Goli i bosi’ i ‘Sve je moje tuđe’, koji su ostvarili zapažen uspjeh na top ljestvicama. Pjesma ‘Sve je moje tuđe’ na Hrvatskom radiju bila je proglašena hitom mjeseca studenog. Elemental će uskoro samostalno izdati svoj sedmi album koji bi se u prodavaonicama nosača zvuka trebao naći 19. veljače. Naslov će mu biti ‘Tijelo’, a to će im ujedno biti i prvi dvostruki album. Uz to, 5. ožujka će u Domu sportova održati prvi veliki samostalni koncert.
Nagradu za najboljeg kantautora dobila je kantautorica Queen of Sabe koja je prošle godine objavila svoj prvi album pod nazivom ‘Tragovi’, a sudjelovala je i u glazbenoj akciji ‘Zimzeleno a novo’.
A daj, nova gitara! – uzviknula je Queen of Sabe kada joj je Remi uručila nagradu za najbolju kantautoricu.
– Čekajte, sada moram razmisliti. Ne znam što da kažem, za početak. Jako si me iznenadio. Hvala ti puno. Imam osjećaj da se prošle godine toliko toga desilo, a ovo mi je jako motivirajuće. Prekrasno! Sada si me raznježio – rekla je Turkiju.
Nagradu Moj prvi Music pub za najbolji mladi sastav dobio je The Answer, koji je također danas nastupio uživo u emisiji Music pub. The Answer će uskoro objaviti prvi album i to hrvatsku i englesku verziju. Ovaj bend kakođer okuplja mlade glazbenike u projektu Neo Sessions na YouTubeu, te im pomažu da se predstave, a dosad su ugostili Matiju Cveka, Dinu Purića i Country Strike koji su nastupili uživo. Uz to, uključeni su u glazbenu akciju ‘Zagreb At Dawn’ kojoj je cilj uz pjesmu predstaviti Zagreb u sva četiri godišnja doba. Dosad su snimili posebne spotove za svoje obrade pjesama ‘Fields of Gold’, ‘Good Day’ i ‘Wicked Game’.
Renata SabljakPrethodna tri ponedjeljka u emisiji Music pub na Drugom programu Hrvatskog radija nagrade su dobili Renata Sabljak kao najbolja pjevačica, te Neno Belan kao najbolji pjevač. Najboljim albumom proglašen je ‘Bez obzira na sve’ sastava Bang Bang, najboljom pjesmom ‘Pođi na put’ grupe Fluentes i Jelene Radan, dok je najboljim spotom proglašen videospot za pjesmu ‘Za svaku tvoju suzu’ Opće opasnosti. Dodijeljenje su i posebne nagrade Moj prvi music pub za mlade izvođače. Najboljom mladom pjevačicom proglašena je Nina Kraljić, a najboljim pjevačem Marin Jurić Čivro.
Music pub je glazbeni talk show urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija koji se emitira na Drugom programu Hrvatskoga radija. Uz to, Music pub je bio i ostao prva hrvatska glazbena nagrada koja se u kontinuitetu dodjeljuje još od 1992. godine.

Foto: Press