fbpx

Vojko Obersnel: Publika za nezavisni film postoji!

Rijeka…

Sajam filma– Nakon programa digitalizacije neovisnih kina te kongresa kinoprikazivača Kin-Kong u Zadru 2014., koji su nas okupili na jednom mjestu i dali nam vjetar u leđa za udruživanje, do sada je organizirano nekoliko zajedničkih programa Kino mreže, a Sajam filma bit će mjesto za rezime napravljenog te utvrđivanje aktivnosti koje nas očekuju u narednom periodu. Pokrećemo ga s pozitivnom energijom koja se stvorila oko novoosnovane Kino mreže i sa željom da postane tradicionalno i centralno mjesto susreta, razgovora i dogovora između prikazivača i distributera, te mjesto predstavljanja filmskih i programskih novina za nadolazeću sezonu rekao je predsjednik Kino mreže Hrvoje Laurenta.
Danas je u Rijeci održano svečano otvorenje ‘Sajam filma‘ na kojem sudjeluju neovisni hrvatski kinoprikazivači, distributeri i drugi filmski profesionalci. Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel izrazio je zadovoljstvo što se prvi Sajam filma održava upravo u Rijeci, te priznao kako je prije Vojko Obersnelsedam godina, kad je osnivano Art-kino, dvojio o tome na koji će način ono ‘konkurirati’ multiplexima. “No broj gledatelja, koji iz godine u godinu raste, dokazuje da publika za nezavisni film postoji”, zaključio je Obersnel.
Članovi Kino mreže, distributeri i drugi filmski profesionalci do kraja tjedna družit će se kroz predavanja, radionice i susrete ‘jedan na jedan’, te izmijeniti znanja i iskustva u zajedničkom nastojanju da svoje filmske programe učine kvalitetnijima a filmsku kulturu približe što širem krugu ljudi. Za publiku, osim riječke pretpremijere filma ‘Zvizdan‘ kojoj će prisustvovati i ekipa filma, pripremljena su još tri zanimljiva naslova.

Foto: Press