fbpx

Pretpremijera: ‘Zvizdan’ D. Matanića u Rijeci!

Sajam filma…

U Rijeci će se okupiti neovisni kinoprikazivači, distributeri, filmski profesionalci…

sajam filmaNeovisni hrvatski kinoprikazivači, distributeri i drugi filmski profesionalci od srijede 16. do petka 18. rujna 2015. godine boravit će u Rijeci, na prvom Sajmu filma, događanju u organizaciji Hrvatske mreža neovisnih kinoprikazivača, Hrvatskog audiovizualnog centra te domaćina Sajma, Art-kina. Sajam će u Art-kinu Croatia u Rijeci, svečano otvoriti Hrvoje Hribar, Hrvoje Laurenta, Slobodanka Mišković i Vojko Obersnel.
Najveći dio programa Sajma namijenjen je članovima Kino mreže i filmskim profesionalcima koji će, kroz predavanja, okrugli stol, radionice, filmske projekcije zatvorene za javnost i susrete ‘jedan Zvizdanna jedan’, izmijeniti znanja i iskustva, u zajedničkom nastojanju da svoje filmske programe učine kvalitetnijima, a filmsku kulturu približe što širem krugu ljudi.
Najavljeni su i atraktivni filmski naslovi. Za 16. rujna u 20:00 sati najavljena je riječka pretpremijera nagrađivanog filma ‘Zvizdan‘ redatelja Dalibora Matanića, dan kasnije, u 21:00 sat, bit će prikazan pobjednik filmskog festivala u Cannesu, ‘Dheepan’ redatelja Jacquesa Audiarda, a u petak 18. rujna publiku očekuju dva naslova: ‘Cure’ francuske redateljice Céline Sciamma (18:15h), i ‘Cherbourški kišobrani’ (20:15h). Ulaznice za sve predstave, osim za film ‘Zvizdan’ koji je rasprodan, mogu se nabaviti na blagajni Art-kina Croatia. ‘Zvizdan’ u redovitoj distribuciji u Art-kinu igra od 24. do 27. rujna.

Foto: Press, Kinorama