Šokantni video: Uvjeti životinja u industriji krzna!
Piše: redakcija On 29 srp., 2015 At 11:26 AM | Categorized As Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

Češka…

Video

Prijatelji životinja predstavljaju šokantni video češke organizacije koji vjerno dočarava uvjete životinja u industriji krzna

Uvjeti životinjaGrađani Češke podržavaju kampanju za uvođenje zabrane uzgoja životinja radi krzna i u njhovoj zemlji. Nakon brojnih izvještaja aktivista tijekom kojih je ukazano na brojne nepravilosti i loš tretman životinja na farmama krzna, građani Češke podržali su inicijativu da se uzgoj životinja radi krzna zabrani i u toj državi. Sve je više država koje temeljem zakona ukidaju uzgoj životinja radi krzna uslijed sve očitijih spoznaja o nemogućnosti poštivanja osnovnih uvjeta za život i dobrobit životinja koje se iskorištavaju zbog obijesti odjevanja u životinjsko krzno.
Uvjeti životinjaVideo organizacije Obraz snimljen je na češkim farmama i predstavlja realni odraz uvjeta na farmama u kojima obitavaju životinje tijekom svojih kratkih života gdje god se one uzgajale. Rođene su i ubijene u zatočeništvu, a uvjeti u kojima žive im donose depresiju, strah i stres uslijed kojih razvijaju stereotipno ponašanje. Ponavljaju repetitivne radnje i samoozljeđuju se, što dovodi i do brojnih infekcija te bolesti.
Zbog krzna najčešće stradavaju lisice, kune, tvorovi i činčile. Prema anketi javnog mnijena provedenoj 2013. godine, 68% čeških građana podržava inicijativu da se zabrani uzgoj životinja radi krzna.
Uvjeti životinjaUspredbe radi, u Hrvatskoj je zabranu uzgoja životinja radi krzna, netom prije njezina donošenja, podržalo više od 70% građana. Zabrana je postignuta u sklopu Zakona o zaštiti životinja 2007. godine s prijelaznim razdobljem od čak deset godina. Do danas preostala je svega petina izgajivača koji se još nisu uskladili s zakonskom odredbom, a do punog stupanja zabrane na snagu preostalo je još dvije godine.
Dok svakim danom dolaze nove vijesti o zabrani uzgoja životnja zbog krzna, paradoksalno je da hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede pokušava unazaditi postojeći Zakon o zaštiti životinja i to radeći iznimku u zabrani za činčile koje su jedine životinje koje se radi krzna uzgajaju u Hrvatskoj.

Foto: Screenshot, Press
Video:

comment closed