fbpx

Andrija Hebrang: U gimnaziji sam pisao drame za školske družine

Pisanje kao hobi…

Liječnik i političar u razgovoru za portal Scena.hr otkriva zašto je došao pogledati predstavu Muškarci.hr te se prisjetio školskih dana, ali i otkrio tajnu svog uspješnog braka

Andrija HebrangAndrija Hebrang u nedjelju je bio na predstavi Muškarci.hr u zagrebačkom kazalište Vidra. U predstavi igra njegov zet Goran Grgić.
– Gorana sam došao pogledati u predstavi ‘Muškarci.hr’ iz dva razloga: prvi razlog je taj što je Goran rekao da će biti oštar prema ženama, što ne vjerujem, a drugi razlog je da se iskupim jer još nisam stigao pogledati predstavu ‘Ljudi od voska’ u Hrvatskom narodnom kazalištu gdje moj zet igra glavnu ulogu, ali uskoro ću je pogledati. Volim ići u kazalište, ali nažalost imam malo vremena – kazao je poznati liječnik i političar za portal Scena.hr. Hebrang ističe da voli umjetnost.
– U mladosti sam imao ljubav prema pisanju. U osnovnoj školi i gimnaziji pisao sam drame za školske družine. To mi je bio hobi. Volim i danas pisati. No nisam se posvetio pisanju jer me medicina potpuno zaokupila – objasnio je. Hebrangu je predstava ispunila očekivanja jer je prije predstave bio uvjeren da će se dečki na pozornici hvaliti, ali da će na kraju predstave žene pobijediti. Saznali smo i koja je njegova tajna uspješnog i skladnog braka.
– Supruga i ja smo u braku preko 40 godina, a uspješan brak se temelji na uzajamnom poštivanju i ljubavi – zaključio je Hebrang.
A kako je bilo na premijeri pogledajte na linku.

Foto: Scena.hr