fbpx

Festival 130: Vaše kazalište – vama!

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Prisjetimo se prošlosti, pogledajmo u budućnost

KazališteTijekom sljedeća dva dana ‘Festivala 130‘ HNK Ivana pl. Zajca, u srijedu, 30. rujna i četvrtak, 1. listopada 2015. godine, svi koji su na vrijeme preuzeli svoje propusnice od 18,00 sati moći će se uputiti u obilazak svih prostora Kazališta, od atrija i pozornice, kroz dvorane za probe i garderobe, od foyera do tonske dvorane. A u svakom od tih prostora Kazališta, članovi svih ansambala riječkog HNK, glumci, pjevači, plesači, cijeli zbor i orkestar, ukupno oko 200 izvođača, Kazalištezaposlenika i gostiju Kazališta izvodit će program ‘Vaše kazalište – vama!’ pod zajedničkim motom ‘Prisjetimo se prošlosti, pogledajmo u budućnost’: odlomke najboljih riječkih predstava te dijelove proba predstava u nastajanju.
Tako će se moći vidjeti odlomci baletnog klasika ‘Giselle‘, ali i dio probe za suvremeni balet ‘Sex’ čija će premijera uslijediti 16. listopada. Bit će tu dijelova predstava Hrvatske drame ‘Škrtac‘, ‘Životinjska farma’, potom ‘Notti romane’ i ‘Le quinte della vita’ ansambla Talijanske drame…
Uz brojna druga iznenađenja, moći će se vidjeti i poslušati i dio probe za Svečani gala koncert povodom 130. obljetnice otvorenja riječke kazališne zgrade, što će na samu godišnjicu otvorenja, u subotu, 3. listopada u 19,00 sati označiti vrhunac i završetak ‘Festivala 130’.
Vaše Kazalište vam poklanja – najbolje od sebe!

Foto: Press