Nina Erak: Baka Zorka je snažna i sposobna žena
By Gordana Malašić Lazić On 19 ruj., 2018 At 08:50 PM | Categorized As Film, Intervju, Kultura | With 0 Comments

Serija ‘Na granici’…

Nagrađivana glumica govori o novoj ulozi, a prisjetila se i najljepših glumačkih godina

Nina ErakGlumica kaže da je za svoju novu ulogu inspiraciju pronašla u snažnim ženama, majci i svojim bakama. Nina Erak u televizijskoj seriji ‘Na granici‘ Nove TV igra baku Zorku.
– Zorka je vedrog i mladog duha, jakog tijela, oštroumna, mudra i brze pameti. Sposobna za sve ili barem ona tako misli – rekla je Nina. Dodaje da je po karakteru slična Zorki.
– No ja sam malo nježnija od Zorke – ističe. Ninu veseli što Zorka nije ženica koja stalno plače, ali i to što je Zorka i s 80 godina jako vitalna i zdrava žena. Ninu zabavlja igrati Zorku.
– Ona na svoj način i nemoguću situaciju pretvara u moguću. I ona sama se zabavlja s nesposobnjakovićima koji je okružuju. Zorka je kraljica – zaključila je glumica. Nina uživa igrati sa sjajnom glumačkom postavom. Ističe da su sjajne kolege i prije svega – ljudine.

Nina Erak

– Serija je zabavna, pa je i nama zabavno. Nasmijemo se i do suza – rekla je Nina. Iako je serija tek krenula, već je velika gledanost serije, a gledatelji su oduševljeni.
Nina Erak– Čestitke stižu od kolega, prijatelja i nepoznatih ljudi. Znači, uspjeli smo, i to jako – kazala je. Gluma je za Ninu najljepši posao na svijetu. Nagrađivana glumica diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u klasi Šerbedžija – Hajdarhodžić.
– Najljepša su sjećanja s Akademije kad još ništa ne znaš, kao mala beba radiš prve korake i čudiš se, i veseliš se, i otkrivaš, i plačeš. Nikad neću zaboraviti to vrijeme – rekla je. Nina Erak nam je ispričala kako je bilo snimati serije 80-ih godina.
– 80-e su bile buntovne godine, lude godine, nije nam puno toga bilo dostupno, pa su naši snovi bili snažniji. I za jednu seriju od dvadesetak epizoda mogao si kupiti auto, stan i tako… – prisjetila se glumica. Nina je izuzetno ponosna na svoju kćer Petru, koja je jedna od najvećih glumačkih nada na sceni. A koji je Nina savjet dala svojoj kćeri:
– Gluma je maraton, a ne utrka na 100 metara. Ostalo su klasični majčinski savjeti – da bude iskrena, plemenita, da voli sebe i druge, da previše ne pije… ono sve dosadno.
Autori dramske serije s elementima humora ‘Na granici‘ su Mirna Miličić, Vlado Bulić i Goran Rukavina, a redatelji su Josip Žuvan, Stanislav Tomić, Ivan Miladinov i Danijel Kušan. Uz Ninu, u seriji glume Nadia Cvitanović, Momčilo Otašević, Filip Juričić, Milan Štrljić, Barbara Vicković, Mladen Vulić, Žarko Radić, Martina Stjepanović, Petra Kraljev, Barbara Nola, Asim Ugljen, Zlatan Zuhrić, Lucia Glavich Mandarić, Tijana Pečenčić i mnogi drugi vrhunski glumci.

Foto: Press – Nova TV

comment closed