fbpx

Online retrospektiva Ingmara Bergmana

Zagreb…

retrospektivu Ingmara BergmanaKino Tuškanac donosi veliku online retrospektivu Ingmara Bergmana, najistaknutijeg švedskog redatelja i jedne od ključnih osobnosti svjetskog filma uopće.
Retrospektiva započinje u ponedjeljak, 18. svibnja u 20.00 sati kada kino Tuškanac online prikazuje remek-djelo Persona (1966), jedan od najuspjelijih filmova Ingmara Bergmana i jedno od ključnih ostvarenja modernizma koje se redovito nalazi na listama najboljih i najvažnijih filmova svih vremena.
Film će biti raspoloživ putem linka i promo koda na web stranici kina te dostupan za besplatno gledanje 24 sata.
U nastavku najiscrpnije online retrospektive Ingmara Bergmana, autora koji je tretiranjem svojih brojnih tematskih preokupacija stekao ugled vrhunskog majstora psihološkog filma, kino Tuškanac donosi još 29 redateljskih ostvarenja te njegov prvi scenaristički rad u režiji Alfa Sjöberga.
Svaki dan na web stranici kina u 20.00 sati bit će postavljen link na novi redateljev film koji će biti dostupan za gledanje iduća 24 sata.
Svi filmovi imaju hrvatske podnaslove, a svaki film bit će najavljen na društvenim mrežama i web stranici kina. Ukupno 11 filmova bit će dostupno za besplatno gledanje uz promo kod, dok će preostalih 20 biti raspoloživo za gledanje uz naknadu od $2,99 (okvirne protuvrijednosti 20 kn) po filmu.

Foto: Press