fbpx

Ines Strenja Linić otkriva zdravstvenu sliku Sabora

Zdravlje na kvadrat…

Ines Strenja Linić– Puno je osebujnih ličnosti, pa kako tko to shvatio! – otkrila je Ines Strenja Linić u emisiji Zdravlje na kvadrat.
Urednik emisije Dalibor Bosančić u Saboru je razgovarao s Ines Strenjom Linić, predsjednicom saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku. Može li Odbor pomoći boljem funkcioniranju zdravstvenog sustava, te što je za Ines vizija zdravog života, gledatelji imaju priliku pogledati u ovotjednom ‘Zdravlju na kvadrat’. Između ostalog, Strenja Linić otkrila je i ‘zdravstvenu sliku’ Sabora.
Novinari ‘Zdravlja na kvadrat’ ovaj tjedan donose priču o prevenciji karcinoma povodom 4. veljače, Svjetskog dana borbe protiv raka. Statistika kaže da polovica muškaraca u dobi od 50 godina ima problema s prostatom, a među starijima od 70, više od 80 posto. Mnogi pomoć potraže u Centru za prostatu, jedinom takvom u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe. Ekipa ‘Zdravlja na kvadrat’ donosi priču o Miljenku koji je zatražio pomoć.
Loša cirkulacija može biti okidač za nastanak raznih zdravstvenih problema. Česti je scenarij da osoba koja ima probleme sa srcem izađe na hladnoću i dobije srčani udar. U ovotjednoj emisiji ‘Zdravlje na kvadrat’ govorit će se o otežanoj cirkulaciji i tome kako se liječi.
Wellness je za mnoge postao neizostavan dio života. Dodatni je to sadržaj očuvanja zdravlja primjenom ljekovitih svojstava. Razni programi u wellnessu oslobađaju od stresa i sprječavaju njegove posljedice na zdravlje učinkovitom kombinacijom individualnih tretmana. U ‘Zdravlju na kvadrat’ ulazimo u svijet wellnessa!
Novinari emisije donose i priču o osteoartritisu, tj. oštećenju i gubitku zglobne hrskavice koljena, kuka i ramena. Kako prepoznati osteoartritis, kako se liječi i koliko dugo traje oporavak nakon ugradnje endoproteze kuka, istražila je ekipa ‘Zdravlja na kvadrat’.
Ne propustite novo izdanje emisije ‘Zdravlje na kvadrat’ u subotu, 4. veljače na Novoj TV!

Foto: Press