fbpx

Samo jedna žena: Matija Prskalo o ljubavi, nezadovoljstvu..

Za portal Scena.hr:

“U priči Marie prepoznajemo kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih”

Matija Prskalo– Je li između neka četiri zida zaista onako kako se na prvi pogled čini? Koliko truda i energije ulažemo da se zapravo dobro prikrijemo, maskiramo, pripremimo za vanjski svijet? Koliko poznajemo ljude koje svaki dan susrećemo? I koliko nas oni uopće zanimaju… – to su pitanja kojima se glumica bavi u monodrami ‘Samo jedna žena‘. Monodramu koju potpisuju Dario Fo i Franca Rame, Matija Prskalo odigrat će na Monofestu 15. listopada 2016. godine.
– Maria na duhovit način progovara o svojoj svakodnevici, ljubavi i nezadovoljstvu s kojim se svaki dan susreće. Ali i o tome koliko joj snage još preostaje da se smije samoj sebi u lice? Koliko strpljivosti, posvećenosti, čak pokornosti… U njezinoj priči prepoznajemo kolotečinu u koju ponekad neprimjetno i sami upadnemo kao u živo blato i koja nas odvodi sve dalje od nas samih. Kako to Maria podnosi, kako se nosi sa svim ulogama koje su je kako ona kaže ‘dopale’ i kako ih na kraju rješava? Možemo li je razumjeti? – otkrila je lijepa Matija za portal Scena.hr. Glumica je uživala u pripremama za monodramu i jedva čeka da je izvede pred publikom Monofesta.

Foto: Scena.hr