fbpx

Antisezona 21 – ples na raznim mjestima

Antisezona 21 – jedna premijera, reprizne i gostujuće predstave

Antisezona je kontinuirani program koji u MSU dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni. Vode ga plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Antisezona

Antisezona koja spaja umjetničku i kuratorsku prakse, novo je žarište suvremenog plesa i suvremenih izvedbenih praksi u Zagrebu. Specifičnost našeg pristupa je ples kao kontekstualno osjetljiva, intermedijalna, inkluzivna, eksperimentalna i suradnička umjetnost, s posebnom pažnjom na komunikaciju (uživo i online) s publikom kroz razgovorne i interaktivne sadržaje.

Antisezona se održava u višednevnim blokovima kroz godinu i time se razlikuje od festivala, a i od kontinuiranih kazališnih repertoara.

BLACK BOX SESSIONS program otvaraju dvije predstave koje su svoje premijere doživjele unutar kuratorsko-produkcijskog okvira ANTISEZONE te privukle iznimnu pažnju kako publike tako i stručne javnosti. To su Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad te Sol Silvije Marchig.

Drugi dan donosi gostovanje Matije Ferlina solo predstavom iz njegove serije proširenih koreografskih uprizorenja Staging a Play: Antigone.

Treći dan na programu je rad Made for Happiness autorskog dvojca iz Sofije, Ive Sveshtarova i Willya Pragera, nastao u suradnji s dramaturginjom Ivanom Ivković, koji se bavi fenomenom sreće u suvremenoj kulturi.

Blok zatvaramo premijernom izvedbom Kvartet fff, rada autorice mlađe generacije, Nastasje Štefanić Kralj – poručuju organizatori.

Popratni program sastoji se od stalnog izvedbeno-diskurzivnog formata Bliski susreti plesne vrste i radova nastalih na radionici Lab izvedbenog pisanja.

ANTISEZONA 21 ― BLACK BOX SESSIONS
9, 10, 11, 12 / 11
KUC Travno

Foto: Press Antisezona 21