Berislav Tomičić: Tonček i Točkica – Premijerno
By redakcija On 7 ožu., 2019 At 03:28 PM | Categorized As Kazalište, Kultura, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

GK Žar ptica…

Glumac Berislav Tomičić je prije 32 godine započeo svoju profesionalnu karijeru

Berislav TomičićU GK Žar ptica odvijaju se završne pripreme predstave Tonček i Točkica, prema romanu Ericha Kästnera. Tonček i Točkica, poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić po dramatizaciji Dubravka Mihanovića. Kostimografkinja je Dženisa Pecotić, scenograf i dizajn rasvjete Ivan Lušičić. Za scenski zadužena je Blaženka Kovač Carić, a skladatelji su Ivana Starčević i Marko Levanić. U glavnim ulogama predstave Tonček i Točkica su Petar Atanasoski i Amanda Prenkaj, dok ostale uloge tumače Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Zoran Pribičević, Domagoj Janković i Josip Brakus.
Berislav TomičićBerislav Tomičić je prije 32 godine započeo svoju profesionalnu karijeru u HNK Varaždin gdje je odigrao 38 naslova. Najdraže ostvarene uloge u HNK Varaždin su mu: uloga Mekog noža u Operi za tri groša i uloga u Norcima, nagrađenim Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju dječju predstavu.
Berislav Tomičić punih je deset godina član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica gdje je ukupno odigrao 62 uloge. Nagrađen je za najboljeg muškog glumca u predstavi Bilo jednom jedno vrijeme na Međunarodnom dječjem festivalu u Banja Luci, te za ulogu Bumbara u predstavi Mrvice iz dnevnog obroka na Danima glumca u Vinkovcima. Među brojnim ulogama, Berislav izdvaja njemu najdražu ulogu Špoljarića u Zvižduku s Bukovca.
Predstavom Tonček i Točkica prema romanu Ericha Kastnera, u režiji Anje Maksić Japundžić, Berislav Tomičić igra ulogu Točkićinog tate g. Poggeaa.
Priča o Tončeku i Točkici započinje u velikom Berlinu i opisuje njihovo iskreno i neraskidivo prijateljstvo. Iako dolaze iz različitih slojeva društva, Tonček iz siromašne, a Točkica iz bogate obitelji, to nimalo ne utječe na njihova svakodnevna i druženja i iskreno prijateljstvo. Kästnerov stil karakterizira jednostavno, duhovito pripovijedanje u čemu mu, u ovom romanu, najviše pomaže lik vesele Točkice koja svojom živošću i vedrinom sve ono što je tužno i dosadno pretvara u veselo i zabavno.
Svečana premijera održat će se 15. ožujka 2019. godine s početkom u 18.30 sati. Pretpremijerno predstava se igra od 13.ožujka.

Foto: Press GK Žar ptica

comment closed