fbpx

Nagradne ulaznice: Za Zagreb i Split – Film Scream For Me Sarajevo

Nagrađujemo čitatelje…

Ulaznice za film Scream For Me Sarajevo

Scream For Me SarajevoPortal Scena.hr u suradnji s Continental filmom nagrađuje najsretnije čitatelje s 3×2 ulaznice za film Scream For Me Sarajevo o koncertu koji je mnogima promijenio život i vratio izgubljenu nadu. Nagradne ulaznice vrijede za kinodvorane Cineplexx u Zagrebu i Splitu, i to od 15. – 21. lipnja 2018. godine.
Kako bi osvojili ulaznice za film Scream For Me Sarajevo, potrebno je:
1. Ako niste do sada – Lajkati službenu Facebook stranicu Scena.hr,
2. Lajkati nagradnu objavu i podijeliti je na svom zidu (public/javno).
3. U komentar objave tagirati još jednu osobu za koju mislite da bi joj se film Scream For Me Sarajevo svidio, a zatim;
Na mail info@scena.hr poslati u naslovu ključnu riječ ‘Scream‘ te vaše ime i prezime. Sretni dobitnici bit će obaviješteni putem maila u srijedu 13. lipnja do 20,00 sati, objavom na portalu Scena.hr i na službenoj Facebook stranici Scena.hr. Nagradne ulaznice se podižu na blagajni kina Cineplexx u Zagrebu i Splitu, i vrijede od 15. – 21. lipnja 2018. godine, sami odabirete datum i vrijeme.

Film Scream For Me Sarajevo je dokumentarac, o istinitoj priči o najnevjerojatnijem koncertu svih vremena, koji će od sredine lipnja publika imati priliku gledati na velikom platnu. Priča je to Scream For Me Sarajevoo glazbenicima koji su riskirali svoje živote kako bi došli svirati ljudima, koji su isto tako riskirali svoje živote kako bi ih došli slušati. Bosanskohercegovački dokumentarni film Primetime productiona „Scream For Me Sarajevo“ jedan je od najvrjednijih filmova o sarajevskoj opsadi koji priča priču o koncertu za koji nitko vjerovao da će se održati. Film prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u tada opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).
Film predstavlja jedinstveni testament života u opkoljenom Sarajevu za vrijeme rata. Opsada Sarajeva bila je jedna od najvećih ljudskih katastrofa 20. stoljeća i najduža opsada grada u suvremenoj povijesti poslijeratne Europe. Stanovnici grada su preživljavali metke snajpera, svakodnevno granatiranje… i to bez struje, vode, grijanja.. Velika većina je bijeg od svakodnevice pronalazila u glazbi. I upravo im je glazba vratila nadu kada je jedan čovjek, jedna rock zvijezda riskirala vlastiti život kako bi održala koncert u koji su svi sumnjali. Bruce Dickinson jedne prosinačke večeri stao je ispred publike koja nije mogla vjerovati svojim očima i ušima, i tih nekoliko sati rata nije bilo. Te večeri Bruce Dickinson držao je mikrofon i vrištao “Scream For Me Sarajevo”. Vrisak koji će svi zauvijek pamtiti.
Bruce DickinsonNa Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada a sada se u njegovu povijesnu i umjetničku vrijednost mogu uvjeriti gledatelji u cijelog regiji, Europi i svijetu.
Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. U dokumentarcu se pojavljuju Bruce Dickson, Alen Ajanović, Esad Bratović, Mirza Ćorić, Samir Čulić, Chris Dale, Alessandro Alex Elena, Erol Gagula…
A dok čekate fim “Scream for me Sarajevo” o najnevjerojatnijem koncertu svih vremena koji u domaća kina stiže 14. lipnja 2018.godine, vrijeme si možete skratiti čitajući autobiografiju Brucea Dickinsona.
Knjiga je to o životu i karijeri pjevača Iron Maidena u izdanju Rockmarka, i savršena je priprema za gledanje ovog fantastičnog filma o koncertu za koji nitko nije vjerovao da će se dogoditi!

Objava nagrada 13. lipnja. 2018. godine:
Nagradu 1×2 ulaznice osvojili su: Jadran Franin, Kristina Peršun i Frano Žužak. Nagradne ulaznice se podižu na blagajni kina Cineplexx u Zagrebu ili Splitu, i vrijede od 15. – 21. lipnja 2018. godine, sami odabirete datum i vrijeme.
Čestitamo sretnim dobitnicima, čitajte nas i dalje te pratite objave, idući tjedan ponovno Nagrađujemo čitatelje.

Foto: Press