Matija Prskalo: Predstave za djecu me oplemenjuju!
By Gordana Malašić Lazić On 23 stu., 2015 At 11:53 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Uloga u Crvenkapice…

Glumica u predstavi za djecu ‘Crvenkapica’ Zagrebačkog kazališta lutaka igra glavnu ulogu, a vuka je oživio Janko Popović Volarić

Matija PrskaloMatija Prskalo kaže kako joj je u ulozi Crvenkapice zanimljiva njezina radoznalost.
– Njezina otvorenost, prodornost i bezbrižnost kojom gleda na sve oko sebe. Bilo se lako zaigrati s njom – rekla je lijepa glumica za portal Scena.hr. Matija u predstavi za djecu ‘Crvenkapica’ Zagrebačkog kazališta lutaka igra glavnu ulogu, a vuka je oživio Janko Popović Volarić. Predstava je nastala prema poznatoj bajci braće Grimm u režiji Lea Katunarića, a dramatizaciju potpisuje Željka Udovičić. Glumica uživa u ulozi i dodaje da voli bajke. A rado je bajke čitala svojoj kćeri.
Matija Prskalo– Moram priznati da sam u čitanju znala i ispravljati, mijenjati, ublažiti gruba i strašna mjesta ili ih jednostavno preskočiti! Jednu joj bajku nikad nisam htjela pročitati, a to je ‘Djevojčica sa šibicama’. Njezinu sudbinu nisam nažalost mogla promijeniti, pa sam je jednostavno izostavila iz našeg repertoara – otkrila je Matija. Glumica je ispričala i zašto voli igrati u predstavama za djecu.
– U dječjim predstavama se možete stalno vraćati u djetinjstvo, igrati se, zanositi, veseliti i ljutiti na jedan drugačiji, nježniji način. Predstave za djecu me, i kad ih gledam, i kad igram u njima jednako oplemenjuju, vesele i opuštaju. Volim taj osjećaj zaigranosti – objasnila je glumica.
– Koliko je glumački posao zanimljiv i lijep, toliko je i težak, naporan i stresan. Ali nas veseli rezultat našeg posla te ispunjava zadovoljstvom kad osjetimo da smo oživjeli naše likove i dotakli publiku koja uvijek nagradi – naglasila je Matija za portal Scena.hr.

Foto: Prisk

comment closed