fbpx

Krešimir Dolenčić: Inspiraciju za Brodolomke sam crpio iz glumaca

Brodolomke…

Privilegija je biti dio kazališta ‘Moruzgva’ koje u mala mjesta donosi teatar. To je vrlo plemenita zadaća i jako važno, rekao je redatelj

Krešimir Dolenčić

Krešimir Dolenčić ističe da je režirati predstavu ‘Brodolomke‘ za njega jako inspirativno i zabavno. Tekst Ane Maras Harmander bio je predložak za predstavu ‘Brodolomke’. Ecija Ojdanić, Daria Lorenci Flatz, Anita Matić – Delić, Sanja Milardović i Luka Petrušić, unutar predloška tragikomične predstave prošli su proces glumačke improvizacije te na scenu donijeli živopisne likove koje povezuje ovisnost o alkoholu. To je priča o četiri potpuno različite žene koje kreću u borbu protiv ovisnosti i jednom plesnom terapeutu, također bivšem ovisniku, koji publiku na dirljiv i humorističan način vode na putovanje o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.
– Inspirativno je raditi nešto što je nastajalo prema kosturu, improvizirati. Kombinirao sam predložak Kresimir Dolenčić, Anita Matić Delić, Sanja Milardovićteksta, rastavljao ga, razgovarao sa svakom glumicom unutar karaktera njezina lika, radio sam improvizacija na tu temu i tako smo došli do jedne zanimljive priče. To su nespojive osobe, koje su se našle na istom mjestu na kojem inače nikad ne bi bile – kazao je Dolenčić za portal Scena.hr. Redatelj predstave dodaje da je ovaj put inspiraciju crpio iz glumaca.
– Osim toga, privilegija je raditi za kazalište Moruzgva koje se pozicioniralo kao jedno uspješno privatno nezavisno kazalište u Hrvatskoj, u vremenu kad je to doista teško. Privilegija je biti dio kazališta koje u mala mjesta donosi teatar. To je vrlo plemenita zadaća i jako važna – zaključio je Dolenčić te dodaje:
– A Brodolomkama želim dugu i sretnu plovidbu.

Ecija Ojdanić

Predstava Brodolomke je nastala u suradnji kazališta Moruzgva i Ludens teatra. Premijera će biti 27. rujna u 20 sati u Ludens teatru u Koprivnici, a 30. rujna 2018. na Sceni Vidra u Zagrebu. Portal Scena.hr bila je na kazališnoj probi te vam donosi životnu priču Dinke Šupe rođene Matutinović koju igra Ecija Ojdanić, a ovog vikenda donosimo i ostale karaktere u predstavi ‘Brodolomke‘.

Foto: Scena.hr