Janko Popović Volarić: Izazov je bio dočarati vuka!
By redakcija On 12 stu., 2015 At 03:36 PM | Categorized As Kazalište, Kultura, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Premijera…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Vjerujem da smo uspjeli postići da ova stara i svima poznata priča bude zabavna djeci i intrigantna odraslima, kaže Janko

Janko Popović Volarić– Lutkarski i glumački izazov bio je dočarati vuka koji je istodobno strašan i smiješan, napasan i strašljiv. Zahvaljujući izvrsnoj glumačkoj ekipi i inventivnoj režiji Lea Katunarića, vjerujem da smo uspjeli postići da ova stara i svima poznata priča bude zabavna djeci i intrigantna odraslima – rekao je Janko Popović Volarić o svojoj ulozi u predstavi ‘Crvenkapica’.
U Zagrebačkom kazalištu lutaka u petak 20. studenog 2015. godine s početkom u 19,00 sati na programu je premijera predstave ‘Crvenkapica’ u režiji Lea Katunarića, a dramatizaciju potpisuje Željka Udovičić. Pretpremijera predstave je na rasporedu 19. studenog 2015. godine s početkom u 18,00 sati.
Jedna od najpoznatjiih svjetskih bajki, priča o radoznaloj i zaigranoj djevojčici koja se nije odvajala od crvene kapice po kojoj je dobila ime, stigla je do nas iz davnine, a oblik u kojem je danas poznajemo dali su joj Charles Perrault i braća Grimm.
Crvenkapica– Ta vesela, inače poslušna djevojčica nasjest će na trik slatkorječivog vuka i skrenuti na krivi put, ali samo zato što je radoznalo, zaigrano, brzopleto dijete. Kakva djeca i trebaju biti. Stoga svi mi itekako dobro razumijemo njezine želje, strahove, očekivanja i svatko se od nas u njima prepoznaje – piše autorica teksta Željka Udovičić.
Leo Katunarić, redatelj ove suvremene, a opet klasične Crvenkapice, o pristupu toj slavnoj priči kaže:
“Nastojali smo očuvati klasičnu priču, ali i približiti je publici koja je ovisna o ekranima svake vrste − televizijskim, računalnim, mobitelskim pa čak i rendgenskim. U predstavi stoga koristimo više vrsta lutkarskih tehnika za pojedine likove. Pratimo svima dobro poznatu priču, ali vuk će zavesti CrvenkapicaCrvenkapicu na krivi put songom nalik na one u televizijskim šouovima, a događanja u njegovu trbuhu pratit ćemo putem rengendskog ekrana. Svršetak nećemo otkriti, ali recimo samo da će djeca u njemu odigrati važnu ulogu.“
U naslovnoj ulozi pojavljuje se Matija Prskalo, vuka je oživio Janko Popović Volarić, a ostale likove glume Andrea Baković, Maja Nekić, Mira Bosanac, Boris Mirković i Branko Smiljanić.
Predstavu je režirao Leo Katunarić, a dramatizaciju potpisuje Željka Udovičić. Duhovite i maštovite lutke osmislila je Vesna Balabanić, kao i maštovitu scenografiju. Skladatelj je Mario Mirković, koreografkinja Đurđa Kunej, a dizajn svjetla potpisuje Dražen Dundović.

Foto: Ines Novković, Vladimira Spindler s probe predstave ‘Život bez imena’  Damira Zlatara Freya

comment closed