fbpx

Haris Džinović u ožujku nastupa u Lisinskom!

Koncert za pamćenje…

Svaka se moja pjesma, kaže Haris, mora prvo meni svidjeti, mora me dirnuti…

Haris DžinovićBliži se koncert ‘Glazbena trilogija‘ Harisa Džinovića  koji će se održati 20. ožujka 2014. u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslava Lisinskog‘ u Zagrebu. Obožavatelji će doći na svoje jer Haris za tu večer priprema doista jedinstven repertoar – koncertom će u jednoj večeri objediniti bosanske sevdalinke, starogradske pjesme i romske pjesme. Naravno, neće izostati i  ni autorski hitovi i pjesme koje su već prerasle u njegove evergreene, iz njegovog bogatog glazbenog opusa. Sam Haris Džinović je odabrao popis pjesama za dušu.
Kralj meraka, kako ga obožavatelji često nazivaju od milja, ne skriva da su upravo romske pjesme i sevdalinke imale velik utjecaj na njegov glazbeni izričaj, te da baš svaku pjesmu koju odabere za svoj koncertni reperoar, ali i album, mora biti po njegovom ukusu.
– Svaka se moja pjesma mora se prvo meni svidjeti, mora me dirnuti. A nakon svih ovih godina, ako biste analizirali sve stilove koje pronalazite u mojim Haris Džinovićpjesmama, onda ćete u njima vrlo lako naći snažan utjecaj ruskih cigana, španjolskih interpretacija, starogradskog melosa i naravno, sevdaha – naglasio je Džinović, koji će kroz tri tjedna zagrebačkoj publici  prirediti jedan od najzanimljivijih i najtraženijih ovogodišnjih koncerata.
O kontinuiranoj popularnosti ovog vrsnog kantautora i glazbenika na našim prostorima ne treba posebno govoriti, dovoljno je reći da je i s posljednjim albumom ‘Magic‘ oborio sve rekorde slušanosti, a hit  ‘Muštuluk‘ ima gotovo 30 milijuna pregleda na You Tubeu. Koncert producira Tomislav Kašljević.