fbpx

Haris Džinović pjeva svoju ‘Glazbenu trilogiju’!

KD Vatroslav Lisinski…

Haris Džinović održat će 20. ožujka 2014. godine u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslava Lisinskog‘ u Zagrebu jedinstveni koncert pod nazivom ‘Glazbena trilogija‘. Koncertom će u jednoj večeri objediniti bosanske sevdalinke, romske pjesme i jedan dio iz svog bogatog glazbenog opusa. Haris Haris DžinovićDžinović svoju je karijeru započeo u rodnom Sarajevu, kao pjevač sevdalinki, za kojeg su poznavatelji izvornih bosnaskih sevdalinki tvrdili da je zbog moćne interpretacije i osjećaja za sevdalinku jedini pravi nasljednik Zaima Imamovića i Safeta Isovića. Osamdesetih je godina njegova grupa ‘Sar e Roma’ dospjela u sam vrh popularnosti, a Haris Džinović je sevdalinke zamijenio temperamentnim ciganskim melosom i rearanžirao ciganske  hitove kojima je osvojio publiku širom prostora nekadašnje države, ali i cijele Europe, SAD-a, Kanade i drugdje. Iako jedini u grupi nije bio romskog podrijetla, u svojoj je interpretaciji bio potpuno autentičan! Definitivni proboj na inozemno glazbeno tržište Džinoviću se dogodio s romskom verzijom pjesme ‘My Way’ koju je proslavio Frank Sinatra. Pjesmu je snimio po prijedlogu IsabelleForêt, supruge poznatog francuskog kompozitora i autora ovog evergreena, Claudea Françoisa.  S obzirom da je hit ‘My Way’ već bio otpjevan u 999 verzija, Harisu je pripala čast da otpjeva jubilarnu  tisućitu verziju, na romskom jeziku, nakon čega mu je uslijedio i ugovor s poznatom Europskom diskografskom kućom Haris DžinovićPoligram. Među njegove fanove i velike prijatelje danas spadaju i zvučna glazbena imena kao što su George Michael, Sting i Jon Bon Jovi. Pjevao je i surađivao s Gypsy Kingsima, ali i sa španjolskom sopranisticom Montserrat Caballé. Prilikom njezinog gostovanja na koncertu u Beogradu, osvojio je publiku izvedbama napolitanskih kancona poput “Dicitencello vuie” te talijanskim klasicima poput ‘Torna a Surriento’, dok je u duetu s Monserrat briljirao u izvedbi ‘Non ti scordad di me’.
U posljednjih dvadeset godina, Haris Džinović je izgradio svoj jedinstveni glazbeni stil za koji sam kaže da je mješavina glazbe Toma Jonesa i Safeta Isovića te postigao nezapamćenu popularnost u nas. Njegove pjesme ‘Tako mi nedostaješ’, ‘Jesul’ dunje procvjetale’, ‘Rano je za tugu’, ‘Ostarit ću, neću znati’ već su odavno postale evergreeni, a njegov je aktualni hit ‘Muštuluk’ na Youtubeu pregledalo gotovo 30 milijuna ljudi.
Njegov je glas jedinstven, njegove pjesme narodne, ali opet bez pripadnosti ijednom glazbenom žanru! U svaku je unio svoju bosansku dušu, ali i utjecaje sevdalinki, romske glazbe i starogradskih pjesama.
Predstojećim koncertom u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ 20. ožujka publici će darovati upravo one pjesme koje su kroz sve različite etape njegove karijere oblikovale njegov jedinstven stil i bile mu najveća inspiracija. Koncertni program ‘Glazbena trilogija’ –  Haris Džinović – osmislio je Tomislav Kašljević koji je ujedno i producent predstojećeg koncerta.
Ulaznice za koncert su već puštene u pretprodaju (140/160kn), a mogu se kupiti na blagajni KD Lisinski  i u sustavu Ulaznice.hr.

Foto: Press Scena.hr