Film Sretno, Orlo! u programu 73. venecijanske Mostre
Piše: redakcija On 30 srp., 2016 At 11:53 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Svjetska premijera…

Sretno, OrloManjinska hrvatska koprodukcija redateljice Sare Kern Sretno, Orlo! uvrštena je u natjecateljski program Horizonti 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Horizonti su jedan od dva natjecateljska programa Venecije, u kojem se najavljuju nadolazeći svjetski trendovi i nova zanimljiva redateljska imena, a prikazuje i filmove već etabliranih autora.
Ova slovensko-hrvatsko-austrijska koprodukcija govori o obiteljskoj drami koja započinje smrću bebe. Kako bi svoju obitelj poštedio tuge, Orlo ukrade prijateljevog malog brata želeći ga odnijeti svojoj majci. Filmu Sretno, Orlo! ovo prikazivanje na Mostri ujedno je i svjetska premijera.
Sara Kern uz režiju potpisuje i scenarij, producent je Rok Biček, za kameru je bio zadužen Lev Predan Kowarski, za montažu Andrej Nagode, koproducentice su Ira Cecić i Ivana Šimić Sedić, produkciju potpisuje Cvinger film (Slovenija), a koprodukciju Kinorama (Hrvatska) i Zwinger Film (Austrija). Glavne uloge odigrali su Tin Vulović, Primož Pirnat, Nina Ivanišin, Tin Marn, Nataša Živković, Borja Živković Jus i Rok Vihar.

Foto: Press

comment closed