Perpetuum Jazzile u Lisinskom!

Svjetska senzacija…

Perpetuum JazzilePerpetuum Jazzile, poznati kao jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svijetu u sklopu svoje slavljeničke koncertne turneje zauzet će svoje mjesto pod reflektorima u Zagrebu, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 17. ožujka 2014. godine.
Vokalni ansambl iz Slovenije omiljen je zbog snažnih ritmova, bogatih harmonija, neusporedive kreativnosti i osobite mješavine popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka. Trideset do pedeset solista izvodi većinom a cappella. U nastup uključuju vokalne perkusije; nevjerojatne simulacije mnoštva bubnjeva i elektronskih bitova ljudskim glasovima kao i koreografiju u kojoj grupa rukama dočarava oluju.  Njihov moćni repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Tota, Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire, Billyja Joela, Abbe, Davida Bowiea, Georgea Bensona i ostalih glazbenih legendi.
Perpetuum JazzilePerpetuum Jazzile slavi svoju tridesetu obljetnicu te je uz to i najslušanija vokalna grupa na You Tubeu s preko 40 milijuna pregleda pri čemu prednjači njihova hipnotizirajuća vokalna interpretacija Totove Afrike. Ovaj nagrađivani zbor je također zauzeo mjesto i među 40 Top glazbenih videa istoimene stranice. Zbog svoje izvanredne priče i osobitog glazbenog stila napunili su dvorane s i do 10 000 gledatelja, zadobili hvalospjeve kritike i završili na listi najslušanijih hitova. Peder Karlsson, utemeljitelj The Real Group iz Švedske koji je radio s poznatim glazbenicima kao što su Bobby McFerrin, Van Morrison i Sir George Martin internacionalno je glazbeno čudo i zamašnjak u vokalnoj glazbi te njihov trenutačni umjetnički voditelj. Zbor će u sklopu turneje posjetiti USA, Kanadu, Brazil, Argentinu, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Italiju, Francusku, UK, Hrvatsku, Ukrajinu, Srbiju i Nizozemsku.

Što drugi kažu o Perpetuum Jazzile:

– Kad sam napisao Afriku nisam ni sanjao da bih mogao čuti tako inovativnu izvedbu. Sve što mogu reći je predivno!!! Istinski sam počašćen da ste ne samo priredili zborsku izvedbu već se i potrudili da bude MAGIČNA! Nisam nikad primio toliko emailova od umjetnika, prijatelja i kolega zbog jedne izvedbe. Znam da bi koautor Jeff Porcaro dijelio moje mišljenje. Znam da moj bend TOTO dijeli. Hvala na predivnom daru – David Paich, TOTO.
– Perpetuum Jazzile je napravio spektakularnu izvedbu tri pjesme Earth, Wind & Fire. Nevjerojatna originalnost i zvuči odlično – Allee Willis, tekstopisac, dobitnik Grammyja.

Foto: Press