fbpx

Premijera: Plesna predstava ‘Glečer’!

ZKM…

GlečerUmjetnička organizacija Kik Melone, u koprodukciji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, predstavlja novu plesnu predstavu ‘Glečer‘. Pretpremijera predstave predviđena je za utorak, 15.rujna 2015.godine u 18,00 sati, dok će se premijera izvesti u srijedu, 16.rujna, u 20,00 sati u ‘Zagrebačkom kazalištu mladih’ na sceni Polanec.
Projekt Glečer eksperimentira medijima plesa, glazbe i izvedbe u dijeljenom prostor-vremenu, a medij u kojem se manifestira naziva Novim izvedbenim medijem – medijem ‘Pokretozvuka’. Silvia Marchig, jedna od autorica i izvođačica predstave, objašnjava kako ‘ogoljivanjem medija izvedbe, odmičući se od koreografske težnje za estetskom organizacijom pokreta, odnosno kompozicijom zvuka, pokret i zvuk nastaju kao materijalizirajuće produljenje osjeta, iz potrebe tijela da odgovori na bivanje u ovom svijetu prepoznavajući pokret i zvuk koji već postoje prije negoli ga postanemo svjesni’.
Glečer govori o tijelu koje se giba i glasa intuitivno, impresionirano svojom nutrinom i pokretom drugih tijela, prostorom u kojem se nalazi i prostorom mašte kroz koji ponire. Na taj način afirmira kazalište kao prostor u kojem se materijalizira dijeljeni prostor između gledatelja i izvođača, autentičan i emotivan.
Autorski i izvođački tim predstave čine afirmirane plesačice Silvia Marchig i Sonja Pregrad, mladi hrvatski plesač s internacionalnom karijerom, Pavle Heidler, te glazbenica Ana Horvat. Svjetlosnu instalaciju unutar koje se izvedba događa potpisuje Saša Fistrić.

Foto: Press