fbpx

Koncert Antiphonus za restauriranje oštećenog fundusa MUO

Responzorije…

Livestream koncert vokalnog ansambla Antiphonus

AntiphonusVokalni ansambl Antiphonus poziva na livestream koncert ANTIPHONUS LIVE GESUALDO, u petak 15. svibnja u 20.00 sati za restauriranje oštećenog fundusa Muzeja za umjetnost i obrt.
– Tom prilikom pozivaju na malu donaciju od 30 kn za našu baštinu koja je stradala tijekom potresa. Prikupljenim sredstvima spasit će se jedan od rijetkih preostalih simbola baroknog Zagreba, rezbareni oltari Zagrebačke katedrale, djelo baroknog kipara AntiphonusJohannesa Kommersteinera, koji su stajali u bočnim apsidama katedrale sve do njene neogotičke obnove nakon potresa 1880., zbog oštećenja koje su tada pretrpjeli, raspoređeni su u dijelovima u manje crkve okolnih zagrebačkih župa. Gjuro Szabo, tadašnji ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, 1921. zatekao je kompozitnu cjelinu sastavljenu od dijelova dvaju oltara u župnoj crkvi u Lonji te ih spasio od daljnjeg uništenja premještanjem u Muzej za umjetnost i obrt, no oni su, nažalost, ponovo stradali – pozivaju organizatori.
Antiphonus će izvesti Responzorije za Veliku subotu putem livestreama, a intermezza Fukoshime, Takemitsua i Saariaho izvest će Dani Bošnjak na flauti, iz Porečkog kazališta.
Ulaznice za koncert, kao svojevrsnu donaciju, mogu se kupiti putem poveznice.

Foto: Press