Volcanic Energy – gost Jazz ciklusa Robert Bachner

Zagreb…

Robert BachnerPretposljednji koncert ove sezone iz Jazz ciklusa Jazz orkestra HRT-a, održati će se u srijedu, 9. svibnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti. Ovom prilikom ugostit ćemo austrijskog trombonistu, skladatelja i dirigenta Roberta Bachnera, jednog od vodećih glazbenika na tamošnjoj jazz sceni.
U cijeloj Austriji teško je pronaći big band, orkestar ili veliki ansambl čiji zvuk nije oplemenio trombonist i skladatelj Robert Bachner (Vöcklabruck, 1972.). Više od desetljeća bio je Robert Bachnerčlan Vienna Art Orchestra, međunarodno najcjenjenijega austrijskog izvoznog proizvoda, a svirao je i skladao i za Upper Austrian Jazz Orchestra, Lungau Big Band, Nouvelle Cuisine, Concert Jazz Orchestra Vienna, Heavy Tuba te Jazz Bigband Graz. Također, utemeljitelj je i vođa Robert Bachner Big Banda, s kojim je objavio CD Moment of Noise te DVD Live in Vienna.
Za CD Travelling Hard, koji je ostvario sa svojim kvintetom, primio je nagradu Hans Koller, najuglednije priznanje za jazz u Austriji. Majstor i na ventil-trombonu te eufoniju, kao solist očarava iznimno energičnim pristupom, kojim istražuje čitav dinamički raspon svojega instrumenta. S Jazz orkestrom HRT-a Robert Bachner predstavit će se kao dirigent, skladatelj, aranžer i solist.
Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta na blagajni MSU.

Foto: Press