fbpx

Klapa Rišpet ‘Šta mi ljube oćeš kazat’!

Novi album klape Rišpet

Glazbene kolekcije od danas su bogatije za jedno od najiščekivanijih ovogodišnjih izdanja! Klapa Rišpet predstavlja novi album ‘Šta mi ljube oćeš kazat’ u izdanju Hit Recordsa.

Rišpet

Kreativna i originalna klapska ekipa, ni ovoga puta neće razočarati obožavatelje, koji su jedva čekali ovaj trenutak, a tvrdnja da se uz njihove pjesme zaljubljuje, veseli, ali i tuguje, stoji, više nego ikada. Jedanaest novih pjesama, od nježnih balada po kojima su itekako poznati, do savršenih brzih pjesama uz koje se pleše i pjeva, oduševit će sve poklonike njihovog bogatog glazbenog opusa.

Album ‘Šta mi ljube oćeš kazat’, savršen je dar, za vrijeme pred nama. Od danas ga možete potražiti u svim trgovinama dm-a, trgovinama nosača zvuka, online na www.hitmusicbox.com, kao i na svim streaming servisima, Spotify, iTunes, Dezzer, Apple music…

 

Novo studijsko izdanje, također savršeno zaključuje desetljeće glazbenog djelovanje Rišpetovaca, ispunjeno uspjesima, te brojnim priznanjima i nagradama, poput, Grand prix Splitskog festivala 2013., tri nagrade Cesarica u kategoriji Hit godine klapske glazbe za pjesme: “Reći ćeš mi fala” 2017. godine, “Šta mi ljube oćeš kazat” 2018. godine, te “Kada ljubav dvije duše spoji” 2019. i brojnim drugima.

Zadovoljstvo odrađenim poslom i novim albumom, nije krio ni Pero Kozomara, ‘glavni krivac’ za okupljanje društva, koje ispisalo neke od najuspješnijih stranica klapske glazbe.

– Od našeg prošlog albuma prošlo je već četiri godine i logično je došlo vrijeme za naš novi treći nosač zvuka, treći album klape Rišpet. Jako sam ponosan na cijeli album, kad ga preslušavaš on je po meni i po momcima iz klape, savršen spojih brzih pjesmama i onih nježnih laganih balada. Jednostavno klizi.

Baš ga je gušt slušati. Na albumu se nalaze svima poznate: “Šta mi ljube oćes kazat”, “Maka maka”, “Ajme šta te volin”, pa balade: ‘Ja samo za te živim”, “Bojim se” i čak dva predivna dueta “Jedina jubav moga zivota” sa Doris Dragovic, i “Kada ljubav dvije duše spoji” sa Duškom Čurlićem, plus jos neke nove skladbe. Meni osobno je ovo možda i najdraži Rišpetov album. Čini mi se da je baš pogođen i da će naši fanovi “guštati”.

Izaberete li bilo koju od navedenih pjesama, uključujući i aktualnu ‘Ajme šta te volin’, sa kojom su najavili novi album, uživati će te, a svaka nosi zanimljivu priču sa kojom se bilo tko može poistovjetiti.

– Ovim albumom zaokružujemo prvih 10 godina rada klape Rišpet, za koje vrijeme smo izveli mnogo koncerata, kako doma, tako i u inozemstvu, a naše pjesme su osvojile brojne nagrade.

Obzirom na okolnosti u zadnje vrijeme, osjetili smo da je sada idealan trenutak za novi album. Na ovom albumu nalazi se niz pjesama koje će oduševiti i one najizbirljivije, jer “Rišpet” i dalje slijedi svoj put i pravi ‘pisme’ po svom guštu koje nepogrešivo nalaze put do svoje drage publike.

Skoro pa je nevjerojatna količina sjajnih pisama koje je Rišpet u zadnjih nekoliko godina napravio, snimio i otpjevao, tako da ne sumnjam kako će i ovaj album, koga smo nazvali po nagrađenoj (Cesarica), pjesmi “Šta mi ljube oćeš kazat”, postati dragulj u CD kolekcijama naših poklonika i šire – istaknuo je ovom prigodom Ivo Amulić.

Foto: Press Klapa Rišpet