Ludens teatar s predstavom Zelena ptica na Državnoj smotri kazališnih amatera
Piše: redakcija On 8 svi., 2017 At 01:56 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Pazin…

S četiri osvojene nagrade u Đurđevcu, Kaotis Teatralis s predstavom Zelena ptica odlazi u Pazin

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zelena ptica

Zelena pticaNajstarija skupina dramskog studija Ludens teatra – Kaotis Teatralis i predstava ‘Zelena ptica‘ predstavit će se na Državnoj smotri kazališnih amatera koja će se održati u Pazinu od 12. do 14. svibnja 2017. godine. Predstava je na rasporedu u petak, 12. svibnja s početkom u 17.30 sati čime će i biti otvorena sama Državna smotra kazališnih amatera.
Nakon XIV Županijske smotre kazališnih amatera Koprivničko-Križevačke županije održane u Đurđevcu, dramski studio Ludens teatra pa prvi će se puta predstaviti na Državnoj smotri kazališnih amatera. Podsjetimo, predstava ‘Zelena ptica’, na Županijskoj je smotri osvojila četiri nagrade: Najbolja režija – Martina Treščec Godek i Karlo Kučanda; Najbolja ženska sporedna uloga – Petra Lozo; Najbolja muška sporedna uloga – Matija Gašpari te Nagrada za drugu najbolju predstavu.
Tekst je napisala Marijana Nola, a radi se o svojevrsnoj modernoj baci koja uz elemente komike progovara o vrlo važnoj temi osvješćivanja ekološke svijesti. Što će se dogoditi u Sretnom kraljevstvu kad građani prestanu brinuti o čistoći i grad postane zatrpan smećem? Kako riješiti takav problem? U sve to se uplete i ljubavna priča koja postavlja pitanje vjerovati srcu ili razumu.

Foto: Press

comment closed