fbpx

Nina Erak Svrtan: Žao mi je što su medicina i kultura na dnu prioriteta

Za Scena.hr…

A neki političari nas ni ne spominju, eto koliko smo im važni. Zato hvala divnim liječnicima i Lions Clubu što su pokrenuli akciju za kupnju opreme za rano otkrivanje tumora grla za ORL odjel KB Merkur, naglasila je glumica

Lions ClubU sklopu Humanitarne akcije Lions Cluba Zrinjevac, povodom obilježavanje Svjetskog dana glasa, prošlog tjedna je održana humanitarna izvedba predstave 5žena.com na zagrebačkoj Sceni Vidra. Glumica Nina Erak Svrtan kaže da se osjećala sretno dok je igrala jer je prihod od prodanih ulaznica namijenjen za kupnju opreme za rano otkrivanje tumora grla za ORL odjel KB Merkur.
– Glumci se uvijek rado odazovu ovakvim hvalevrijednim akcijama. Konačno, glas je naš instrument i jedan takav aparat za rano otkrivanje tumora je izuzetno potreban u našem zdravstvu – rekla je Nina. Dodaje da su ovakve akcije izrazito važne.
Nina Erak Svrtan– Ali mi je žao što će to biti jedini takav aparat u Hrvatskoj, ali bolje i jedan nego nijedan – zaključila je glumica. Nina ističe da je rana dijagnostika posebno važna jer vodi prema izlječenju. A koliko je zadovoljna hrvatskim zdravstvom i listama čekanja za preglede…
– Nažalost, ako ne platiš privatnog liječnika, čak i za hitne preglede, liste čekanja su preduge. Moja majka umrla je od raka i bilo je svega – od potpuno nehumanih postupaka do predivnih liječnika. I u medicini sve ovisi o tome kakav si čovjek – otkrila je emotivna glumica te naglasila:
– Žao mi je što su i medicina i kultura na dnu liste prioriteta, a neki političari nas ni ne spominju, eto koliko smo im važni. Zato hvala divnim liječnicima i Lions Clubu što su pokrenuli ovu akciju. Bili su nam divna publika.

Foto: Press arhiva – Ines Novković