fbpx

VIDEO: Dalibor Matanić snimio psihološki horor Egzorcizam

Pogledajte…

IGRA S VRAGOM: 6. rujna 2016. godine Obiteljska TV snimila je obred egzorcizma u Vodnjanu. Nadbiskupija je ubrzo zabranila javno emitiranje, započinje teaser Dalibora Matanića

Dalibor Matanić, EgzorcizamParalelno sa šokantnom kazališnom uspješnicom postavljenom u INK Pula s budgetom od niti 100 tisuća na lokacijama Vodnjana i Pule, Dalibor Matanić je sa svojim gerila autorskim timom napravio punokrvni psihološki horor ‘Egzorcizam‘. Donosimo prvi teaser za ovo uznemirujuće no-budget filmsko djelo, koje će prvi prikaz imati u petak 21. srpnja 2017. godine na Pula film festivalu. Sredinom lipnja kazališna predstava Egzorcizam INK Pule izvedena je i u HNK Zagreb. Tada samo razgovarali s redateljem Daliborom Matanićem o tome kako je nastao Egzorcizam.
Egzorcizam– U egzorcizmu nema ničeg lijepog, bilo da se radi o klasičnom ritualu koji se veže uz Crkvu, ili o nekoj vrsti ateističkog čišćenja. No moja teza je bila to, da kad se dva svijeta ujedine, i religijski i ateistički, da mogu zajedno djelovati protiv zla. Tako da smo se suočili s vlastitim strahovima, slušali smo ljude koji su imali ta iskustva, razgovarali sa svećenicima svih mogućih, konzervativnih i liberalnih opredjeljenja, ateistima, spiritualistima. Bila je to jedna duboka potraga. Jer kad radite predstavu o egzorcizmu, na sebe navučete sve strahove – ispričao je Matanić. Matanić u predstavi od krivnje nije amnestirao ni medije.
– Mediji se u nekoj borbi za plasman, tiražu i poziciju, često koriste ne etičkim sredstvima, barataju događajima u društvu i gubi se granica što je dobro, a što loše. I tu sad mediji postaju krivi. Nitko nije svet, ni mediji, ni Crkva, ni ateisti – objasnio je redatelj. Scenarij i režiju potpisuje Matanić, a u glavnim ulogama su Nika Ivančić, Helena Minić Matanić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić. Direktori fotografije su David Oguić i Danko Vučinović. Montažer je Tomislav Pavlić, skladatelji su Alen i Nenad Sinkauz, kostimografkinja je Desanka Janković, make-up potpisuje Sanja Rivić, a obradu tona Frano Homen.

Foto: Screenshot YouTube Egzorcizam
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=D7__AEXr9Ac[/embedyt]