fbpx

Judita Franković otkriva kako se pripremala za predstavu Egzorcizam

Za Scena.hr…

Glumica kaže da joj je užitak raditi s Daliborom Matanićem i s glumačkom ekipom, iako su pripreme za predstavu bile intenzivne

U predstavi Egzorcizam Judita Franković igra Veru, ženu koja je uvjerena da je njezina sestra opsjednuta sotonom.

Judita Franković
– Vera je jedan kompleksan lik. U početku je hladna, i neprijateljski raspoložena, no Vera se kasnije suočava sa sobom te otkriva kako je samo jedna povrijeđena žena koja nije znala kako bi se nosila sa svojim demonima iz prošlosti, zbog čega se zatvorila u neki svoj svijet. Iako je ovo jedna kazališna priča, ali takve priče postoje u stvarnosti. Ljudi se skrivaju iza svoja četiri zida i rješavaju svoje probleme na način kako najbolje mogu, nesvjesni da zapravo čine više zlo, nego dobro – ispričala je Judita za portal Scena.hr.

Egzorcizam
U zagrebačkomHrvatskom narodnom kazalištu u nedjelju je bila izvedba predstave Egzorcizam, Istarskoga narodnog kazališta iz Pule. Režiju potpisuje Dalibor Matanić. Glumica kaže da joj je užitak raditi s glumačkom ekipom, kao i s redateljem Daliborom Matanićem. Judita je u predstavi zamijenila Helenu Minić Matanić, a za portal Scena.hr otkriva kako se pripremala za ovu zahtjevnu i vrlo intenzivnu predstavu.
– Kako sam ja u predstavu ušla pred kraj, imala sam jedan ubrzani tečaj provođenja vremena u podrumu, u mraku s klimama koje zuje, s vlastitim demonima… – kazala je Judita. Dodaje da joj je ova tema izuzetno zanimljiva jer propitkuje vjeru i ljudsku narav. Uz Juditu, u predstavi glume Nika Ivančić, Senka Bulić, Lana Gojak, Janko Popović Volarić i Marko Braić.

Foto: Scena.hr