fbpx

Neda Parmać: Godinama tragam za autorom i…

NoA je iz mene iznjedrio autora koji se ne boji ispričati svoju priču, poručuje Neda Parmać

– Godinama tragam za autorom, tj. osobom koja bi me trebala toliko dobro poznavati da iznjedri nešto što bi me glazbeno savršeno opisivalo i obuhvaćalo – rekla je Neda Parmać.

Neda Parmać

Svoj uspješni glazbeni put, Neda Parmać nastavit će u Menartu, a pjesma Samo tvoja prvi je singl koji predstavlja.

Iako su prijatelji dugi niz godina, Neda Parmać i njezin glazbeni kolega Elvis Sršen NoA, došli su na ideju da zajedničkim snagama u jednu pjesmu spoje neosporan Noin talent i Nedin raskošan vokal.

Neda Parmać

– Kao i uvijek, ta osoba ti je ili pred nosom ili si ti sama ta osoba. U mom slučaju obje su tvrdnje točne.

Elvis, moj dugogodišnji prijatelj iz doline, nevjerojatno talentiran glazbenik, jednu večer poslao mi je ideju za pjesmu. Iako sam već bila u polusnu i zapravo odgovorila da ne mogu poslušati jer mala leži pored mene, vrag mi nije dao mira i ne bilo mi teško, ustanem po slušalice. To je bilo to!

Na pjesmi smo radili više od pola godine i nismo ju htjeli pustiti dok oboje nismo bili 100 % zadovoljni s onim što čujemo. Glazbu za pjesmu „Samo tvoja” napisao je NoA, a tekst sam pisala ja. Aranžman smo napravili zajedno – rekla je Neda Parmać prilikom predstavljanja pjesme,

Za pjesmu je snimljen i video spot u režiji Tomislava Povića koji pogledajte na sljedećem linku.

– Vrijeme nam je pomrsilo planove tako da smo video, koji je prvotno trebao biti sniman vani, snimili u stanu moje drage suradnice, prijateljice i stilistice Branke Sovar aka Modna Sova.Tomislav Pović s kojim sad surađujem na 4. videu u zadnje dvije godine je uspio ponovo izvući maksimum iz cijele situacije, tako da mi je na kraju drago da je pala kiša i da imamo jedan opušteni uradak kao što i pristaje ovoj ludoj pjesmi – našalila se Neda Parmać.

Elvis Sršen NoA, genijalni glazbenik koji je i sam nedavno izbacio svoj album prvijenac, oduševljen je ovom suradnjom i zapravo ni sam ne zna zašto već ranije nije s Nedom snimio neku pjesmu.

– Neda Parmać i ja se znamo toliko dugo da stvarno nije normalno da smo tek sad napravili pjesmu zajedno. Svirao sam na njezinoj maturalnoj zabavi, a na mojoj maturalnoj zabavi je svirao njezin otac. Zar to nije precool? Općenito, cijela njena obitelj mi je u srcu. Sjećam se uvijek jedne svoje svirke davno u Purgeraju, nešto se zakompliciralo i Sanja Parmać koja je tada s nama pjevala u bendu, nije mogla na svirku i Neda je uskočila doslovno na dan svirke i totalno razvalila.

Glazbeno nam se životi stalno isprepliću i uvijek smo znali da ćemo raditi nešto skupa, ali eto, tek sad u ovoj glupoj koroni smo otišli korak dalje i zaista snimili pjesmu. Ja sam imao neki dobar groove i tu neku melodiju za refren u glavi već neko vrijeme i poslao sam Nedi.

Ona se oduševila i krenuli smo raditi na pjesmi. Kako sam na pjesmi radio intenzivnoj u razno raznim satima, sve sam instrumente odsvirao, izmiksao i masterirao. Naravno, uz Nedin svakodnevni upliv povratnih informacija i sugestija. Mislim da smo napravili jednu dobru, zdravu, beskompromisnu plesnu stvar za koju se nadam da će zaživjeti kod publike, na svirkama i na radio postajama. I da se zna, tek počinjemo – rekao je Elvis Sršen NoA

Novu pjesmu Nede Parmać „Samo tvoja” slušajte na svim digitalnim servisima.

Foto: Press