fbpx

Premijera na LFF: Preko ruba Vladimire Spindler

Opatija…

Treća večer Liburnia Film Festivala u znaku ljubavnih priča i autorica

Preko rubaProgram treće večeri 15. LFF-a započinje u 20:30 sati filmom ‘After Party’ Viktora Zahtile, autobiografskom zabilješkom posljednjih dana u ljubavnom odnosu dvojice muškaraca. Slijedi ‘Svaka dobra priča je ljubavna priča’ o ljubavnom trokutu koji je nadahnuo kazališnu predstavu, redatelja Matjaža Ivanišina i gosta festivala Rajka Grlića čiji ‘Ustav Republike Hrvatske’ upravo konkurira za Europsku filmsku nagradu.
Drugi blok filmova, koji počinje u 22.45 sati, otvorit će dokumentarac ‘Žene, žene, žene’ Nikice Zdunić koji donosi intimne ispovijesti iz frizeraja. Svjetsku premijeru na festivalu imat će ‘Preko rubaVladimire Spindler, lirski dokumentarac koji prati prima balerinu Mirnu Sporiš i njen profesionalni rad. Film će najaviti i redateljica i glavna protagonistica. Večer se nastavlja s radovima mladih autorica. Gledamo ‘Kamo idemo’ Lidije Špegar, priču o zagrebačkoj taksistici Ljiljani, te dokumentarac ‘Kika’ Mirne Zgrabljić koji prikazuje jednu radnu večer mlade striptizete.
Kroz dan očekuju nas edukativne radionice i ‘Kava s autorom’, a u 17.00 sati u Vili Antonio bit će prikazan film ‘Uklonimo govor mržnje’ koji je režirao Damir Tomić a u čijem su nastajanju sudjelovali učenici i učenice Gimnazije Eugena Kumičića Opatija. Film je nastao u sklopu radionice videoaktivizma i pozitivan je primjer toga kako mladi kreativnošću mogu odgovoriti na netoleranciju u društvu.

Foto: Press