Jacques Houdek: Album sam posvetio roditeljima, obitelji i Slavoncima
Piše: Gordana Malašić Lazić On 20 lis., 2016 At 05:46 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Starogradske pjesme…

Tko je, srce, u te dirn’o?: Moji roditelji i najbliža obitelj su oduševljeni jer su takav album priželjkivali i čekali, rekao je glazbenik za portal Scena.hr

Jacques HoudekJacques Houdek kaže da je novi album radio s puno ljubavi i poštovanja prema glazbi, starogradskim pjesmama, njihovim autorima, našoj kulturi, publici te tamburi. Jučer je u Zagrebu glazbenik predstavio album s najljepšim starogradskim pjesmama Tko je, srce, u te dirn’o?. Reakcije na album već sad su odlične.
– Album smo stvarali tri godine, pomno, detaljno i s velikim entuzijazmom. Pa kad se uzme u obzir sve navedeno, naravno da smo očekivali i lijepe reakcije. No zaista smo oduševljeni kako su i struka i publika prihvatile album, a i rezultati su sjajni – prve naklade više nema. Stiže nova tiraža i to me jako veseli jer znači da je publika željela jedan takav album i da cijeni prave i trajne glazbene vrijednosti – naglasio je Houdek za portal Scena.hr. Glazbenik ističe da ovaj album možda predstavlja kratak izlet iz pop voda, no dodaje da te pjesme itekako osjeća i živi.
Jacques Houdek– I zato sam želio i publici i sebi donijeti svoju interpretaciju tih divnih pjesama. Starogradske pjesme, osim što su klasici, predstavljaju bisere naše glazbene baštine i htio sam im sa svojim suradnicima udahnuti neki novi život, zabilježiti ih na način na koji ih ja umjetnički doživljavam – objasnio je Houdek. Inspirirala ga je posebna ljepota i čarolija tih pjesama.
– Istinska emocija, ponos, poštovanje prema kulturnoj glazbenoj baštini.Inspirirala me publika koja voli starogradsku pjesmu, nova koncertna druženja, tambura, moja Slavonija… – kazao je. A ljubav prema starogradskim pjesmama ponio je iz obiteljskog doma.
Jacques Houdek– Moji roditelji i najbliža obitelj su oduševljeni jer su takav album priželjkivali i čekali. U mom se domu oduvijek slušala tamburaška i starogradska pjesma, a ljeta provedena u mojoj Slavoniji nikada se ne mogu zaboraviti. Ljubav koju moji roditelji, bake i djedovi gaje prema starogradskoj pjesmi i tamburi prenijeli su i na mene, pa sam tako htio da i ovaj album svjedoči o toj velikoj ljubavi koju gajim prema ovom izričaju, prema vrijednostima koje držim istinskima i našima – ispričao je Houdek te otkrio kome je album posvetio:
– Mami, tati, braći, bakama, djedovima, rodbini i svim svojim dragim Slavoncima u znak zahvalnosti što su mi usadili ljubav prema tamburi još u djetinjstvu.

Foto: Press – Krume Ivanovski

comment closed