fbpx

Marin Držić – Viktorija od neprijatelja u režiji Ivice Boban

Dubrovnik…

Druga dramska premijera na 68. Igrama – Marin Držić – Viktorija od neprijatelja

Marin Držić – Viktorija od neprijateljaU tijeku su probe za drugu dramsku premijeru na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama naslova Marin Držić – Viktorija od neprijatelja u režiji Ivice Boban prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića, koja je na programu 20. kolovoza 2017. godine u parku Umjetničke škole.
Predstava koja se postavlja povodom 450. obljetnice smrti Marina Držića satkana je od Marin Držić – Viktorija od neprijateljaizvoda iz Držićevih djela, ali i povijesnih dokumenata o životu ovog komediografa. Sam Držić u ovoj je predstavi i pisac i lik iz svojih komada, i dum Marin i Pomet, i Vidra i Negromant, a igra ga Ozren Grabarić. Uz njega, Festivalski dramski ansambl čine Maro Martinović, Branimir Vidić – Flika, Doris Šarić Kukuljica, Danijel Ljuboja, Jure Radnić, Romano Nikolić, Mateo Videk, Nika Lasić, Glorija Dubelj te studenti ADU u Zagrebu Petra Svrtan, Iva Kraljević, Ivana Gulin, Robert Španić, Marin Klišmanić, Ugo Korani i Josip Brakus.
Marin Držić – Viktorija od neprijatelja na programu je 68. Igara premijerno 20. kolovoza, a zatim i 21., 22. te 23. kolovoza u parku Umjetničke škole s početkom u 21.30 sati.

Foto: Press