fbpx

Koncert: ‘More, ti si čežnja’!

Zagreb…

Glazbena a cappella poslastica, koncert ‘More, ti si čežnja’ u kojoj će svaki ljubitelj klapske pjesme uživati u prekrasnom ambijentu, vrhunskim izvođačima i odličnoj produkciji održat će se na jednoj od najljepših pozornica u Gradu – Sceni Amadeo

Koncert– Naša je želja ovim koncertom predstaviti izvorno a cappella klapsko pjevanje koje se nalazi i na UNESCO- vom popisu nematerijalne svjetske baštine. Naime, današnje vrijeme agresivne komercijalizacije u svim društvenim aspektima, a poglavito u glazbi, prijeti istiskivanjem i zaboravljanjem ovakvih iskonskih oblika. Organizacija ovog događaja dio je našeg je doprinosa u očuvanju tradicije klapskog pjevanja – kaže Davor Capković – umjetnički voditelj Klape Armorin.
U sklopu Scene Amadeo u prekrasnom Atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja (Demeterova 1, Zagreb) u petak 1. srpnja 2016. godine s početkom u 21,00 sati četiri vrhunske klape nastupit će na koncertu ‘More, ti si čežnja‘.
Organizator koncerta je klapa Armorin uz glazbeno i umjetničko vodstvo Davora Capkovića, a povod koncertu je deseta obljetnica prve klapske smotre koju su upravo pod nazivom ‘More, ti si čežnja‘ Armorinke organizirale u Studentskom centru davne 2006. godine. Klapa Armorin već više od petnaest godina svojim radom i angažmanom na domaćim i međunarodnim, renomiranim glazbenim festivalima te različitim kulturno-turističkim i glazbenim manifestacijama plijeni zanimanje glazbenih znalaca, medija i šire publike, a svoju kvalitetu potvrđuje brojnim vrijednim nagradama i priznanjima.
Armorin– Velika nam je čast i zadovoljstvo što će nam se na sceni Amadeo pridružiti višestruko nagrađivane i priznate zagrebačke klape Dišpet (ž) i Petrada (m), uz drage goste klape Pinguentum (m) iz Buzeta (pobjednike Omiškog festivala 2013.g) i Vinčace (m) iz Novog Vinodolskog (aktualni pobjednik Omiškog festivala) – objašnjava Paulina Đapo, mag., glazbeni urednik koncerta i prvi sopran klape Armorin.
Najbolja potvrda kvaliteti glazbenog i scenskog izričaja ove zagrebačke klape veliko je priznanje koje je klapi Armorin stiglo na prošlogodišnjoj završnici 49. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu kada je u konkurenciji ženskih klapa, klapa Armorin osvojila prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i prvu nagradu publike, te drugu godinu za redom osvojila titulu apsolutnog pobjednika.
Uz prezentaciju klapskog pjevanja, kao nerazdvojnog dijela hrvatske autohtone tradicije, želja je izvođača predstaviti klapsko pjevanje kao vrhunsku izvedbenu glazbenu formu, i to ne samo gledano u okvirima tradicije i folklora, već i u širem glazbenom kontekstu. S takvom motivacijom, klape koje će nastupiti na koncertu ustrajno i kvalitetno djeluju već duži niz godina, što se odrazilo i na njihove izvedbene dosege o čemu svjedoče i brojne nagrade koje ove klape osvajaju na domaćim i međunarodnim pjevačkim natjecanjima.
I dok klape koje nastupaju jamče vrhunsku glazbenu i izvedbenu razinu Scena Amadeo svojom arhitekturom i interijerom čini savršenu vizualnu i akustičku kulisu za ovakvu vrstu koncerta.

Foto: Press