fbpx

Desetka lajk premijera predstave za djecu

Desetka lajkDesetka lajk je jedinstvena, interaktivna, edukativna i zabavna predstava o lektirama. Teatar Don Hihot u suradnji s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade (Klub prvih pisaca) predstavom ‘DESETKA LAJK’ prezentira  pisce koji su prije devet godina predloženi na listu osnovnoškolske lektire. S obzirom da je informiranost i mobiliziranost onih koji bi trebali promovirati novu lektiru još uvijek nedovoljno snažna, a tome su razlozi višestruki, Teatar Don Hihot odlučio je objediniti lektire u interaktivnu predstavu.Teatar Don Hihot profesionalno je kazalište sa sjedištem u Ivanić-Gradu i uspješno izvodi predstave za djecu i za odrasle. Njezini osnivači su dramaturginja, redateljica i književnica Lana Bitenc te kazališni i filmski glumac Otokar Levaj. U kolažu djela su se tako našli naši vrsni lektiraši poput Sanje Pilić (Hoću i ja), Sanje Polak (Dnevnik Pauline P.), Silvije Šesto (Bum Tomica), Hrvoja Kovačevića (General Kiro Miš) i Sonje Zubović (Tako se gleda abeceda).
Glavni akter je maleni mišić Kiro, koji, nakon što je proputovao svijet, putem čarolije u knjižnici, ulazi u lektire i tamo susreće njihove junake. No, naš zaigrani mišić, upoznavajući likove, dovodi ih na pravi put. Tako npr. Bum Tomica, koji sve i uvijek odgađa s poznatom svojom riječi: Bum!, uz pomoć mišića, shvati da se stvari ne smiju odgađati, već ih se treba napraviti čim se pruži prilika. Tako Bum Tomica, koji ne zna brojeve, kroz igru uplovljava u svijet brojeva te ih samim time i nauči. Kroz predstavu se provlači paleta tema kao što su: prijateljstvo, škola i ljubav…….
Kazališna predstava DESETKA LAJK zamišljena je kao mobilna predstava kolaža tekstova lektirnih pisaca, minimalno je bremenita kazališnim “pomagalima”, kako bi se mogla izvoditi i u malenim prostorima (vrtić, škola), ali i u kazalištima i Pučkim otvorenim učilištima.Osim dobre priče, predstava nudi i nekoliko songova na tekst Sonje Zubović u aranžmanu Branimira Mihaljevića.
Predstava DESETKA LAJK bit će izvedena 13. listopada, 2013. (nedjelja) u 17h u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.