fbpx

Božićna želja u Gradskom kazalištu Žar ptica!

Zagreb…

Božićna željaI ove godine u Gradskom kazalištu Žar ptica pripremljen je prigodni program u prosincu, pa tako iz kazališta najavljuju predstavu ‘Božićna želja‘ koja će biti na programu u vrijeme pred Božić i Novu godinu. Predstava za djecu ‘Božićna želja‘ je poetična obiteljska priča prožeta božićnim duhom i govori o pravim vrijednostima u životu, ljubavi, zajedništvu i prijateljstvu. Režiju potpisuje Robert Bošković, autor teksta je Ana Maras Harmander, a glume Bojan Jambrošić, Vesna Ravenšćak i Robert Bošković.
Kratki sadržaj predstave:
Dora (8) i Luka (15) su brat i sestra koje žive s tatom i mamom koji “non-stop” rade, sužbeno putuju ili su na telefonu. Luka je u pubertetu i ne zanima ga ništa osim blagodati 21. stoljeća: interneta, fejsa, twittera, instagrama.. Sanja o pjevačkoj karijeri. Dora je usamljena i u školi i kod kuće, te uoči Božića sanja svoje prijatelje vile i vilenjake u nadi da će joj pomoći barem jedan dan u godini, na Božić, okupiti obitelj, kako sama kaže, oko “okićenog” bora ispod kojeg ne mora biti ni jedan jedini dar za nju, osim tate, mame i Luke. U zbrci tatinih telefonskih poziva, maminih otkazanih letova, svađica između Luke i Dore, isprepliću se sjećanja na neka druga vremena kada je obitelj bila zajedno, na dan kada je Dora kao zamotuljak stigla kući iz bolnice, na igre brata i sestre koja je ispunjavala kuću veselim smijehom.
Hoće li se Dorina obitelj okupiti ovoga Božića ispred okićenoga bora? Hoće li tinejdžer Luka potajno priznati da mu je omiljeni film Sam u kući i da postoji Djed Mraz preostaje Vam da otkrijete u našoj predstavi koja će razveseliti djecu, a roditelje ponovno vratiti u mladost i prisjetiti što znači pravi BOŽIĆ!
Trajanje predstave: 40 min, za djecu od 3 – 13 god.

Foto: Press